Firmalar İhaleden Korkuyor

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, ilçedeki 141 kaçak binayı yıkmak istediklerini, ancak bu iş için açılan ihalelere hiçbir firmanın girmediğini söyledi. Hükümetin bu konuya çözüm bulmasını isteyen Bulut, "İnsanlar, vicdanları elvermediği için yıkım ihalelerine katılmıyor. Belediye de yeterli araç gerece sahip olmadığı için yıkım yapamıyor. Hükümetlerin çıkardıkları imar afları, gecekonduyu teşvik etti. Hükümet bu sorunu toplu konut projeleri yaparak çözmeli" dedi.

Gergin ortam...
Çiğli Belediyesi, 3 Nisan'da ilçedeki 141 kaçak yapının yıkılmasıyla ilgili ihale açtı. Ancak belediyenin ihalesine tek bir firma bile katılmadı. Belediye Başkanı Bulut, önümüzdeki günlerde aynı işle ilgili ikinci bir ihale açacaklarını belirtti. Belediyenin kendi olanaklarıyla bu yıkımları gerçekleştirmesinin zor olduğunu dile getiren Bulut, "Yıkımı yapabilecek araç-gereç ve ekipman için yaklaşık 3 milyon YTL gerekiyor. Bu nedenle belediyeler ihale açarak yıkımları gerçekleştirmek istiyor. Ancak bu ihalelere katılım olmuyor. Evleri yıkılacak insanlar ağıtlar yakıyor. Evlerin önüne çocukları çıkarıyor. Gergin bir ortam oluşuyor. Firma sahiplerinin vicdanı böyle bir yıkıma elvermiyor" diye konuştu.

Yasa gereği kaçak yapı ile mücadele etmenin görevleri olduğunu vurgulayan Bulut, şöyle konuştu:

"İlçemizde kaçak durumda olan 141 yapının tamamı önceki dönemlerden kalma. Hepsi özel mülkiyet arazilerine yapılmış ve dağınık durumdalar. Yeni Türk Ceza Yasası yürürlüğe girmezden önce yapılmışlar. Belediyeler yıkım yapacak şirket bulamıyor. Ardından da belediye başkanların karşısına yasa engeli çıkıyor. Yıkımları yapamayınca sorumlu oluyoruz."