Folkart, Peşin Paraya 10 Günde 50 Daire Sattı

Sancak Ailesi'ne ait Saya Grup bünyesinde kurulan Folkart Yapı'nın, İzmir'deki ilk projesi olan, Narlıdere'de yapacağı 900 bin-2.5 milyon YTL'lik 168 dairesinin 50'si 10 gün içinde satıldı. Bu ilgi karşısında şaşırdıklarını belirten Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, 3 ay içinde tüm daireleri satabileceklerini kaydetti.

Hedeflerinin İzmir'de 5 yılda 500 milyon dolarlık yatırım yapmak olduğunu anlatan Sancak, 50 milyon dolarlık ilk projelerinde, fiyatları 900 bin YTL ile 2.5 milyon YTL arasında değişen dairelerden 50'sini 10 gün içinde peşin parayla sattıklarını açıkladı. İlk projelerine gösterilen ilgi nedeniyle Karşıyaka'daki projeye de önümüzdeki ay başlayacaklarını kaydeden Sancak, “Biz bu rakama üç ay içinde ulaşacağımızı tahmin ediyorduk. Yılbaşına kalmadan tüm dairelerin satılacağına inanıyorum. Her gün en az 200 ziyaretçi geliyor ve ancak 50'sine sunum yapabiliyoruz" dedi.

İzmir'de lüks konut açığı var
İzmir'in yanı sıra Ankara, İstanbul, İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya'dan da evlere alıcı çıktığını belirten Sancak, gelecek yıl başlamayı planladıkları bir projeyi de ilgi nedeniyle bu yıla çektiklerini kaydetti. Sancak, projenin 35 katlı iki kuleden oluşan, alışveriş merkezleri, rezidans tarzında olduğunu söyledi.

Tüm Türkiye'de Narlıdere'nin reklamının yapıldığını belirten Sancak, “Bölgede bir anda konut ve arsa fiyatları yukarı doğru ivme kazandı. İstanbul'a gitmeyeceğiz. İzmir'de kazandığımız parayı İzmir'de harcama, yatırım yapma sözünü gönül rahatlığıyla verebilirim" dedi.

Sancak, İzmir'de lüks konut sektöründe ciddi bir açık olduğuna dikkat çekerek Folkart olarak gelecek 10 yıllık dönemde Türkiye'nin en büyük üç konut şirketi arasında yer almayı hedeflediklerini dile getirdi.