Fransız Tarzı Dekorasyon Nasıl Yapılır?



Fransız tasarımları hakkında şüphelerin varsa bu galeri ile bu şüphelerden kurtulacağından eminiz. Doğal malzemeler, sade renkler ve daha fazlası Fransız tarzı dekorasyon modellerinde.

Sade ve zarif tasarımlar
Sade renkler ve zarif baskılar Fransız dekorasyonunun olmazsa olmazlarından. Yatak odalarınız için duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Asil bir yatak odası tasarımı için yatak başlıklarına ve klasik tarzdaki abajurlara göz atabilirsiniz.

Kadife kumaşlar bu dekorasyonun vazgeçilmezi
Kadife, son zamanlarda oldukça popüler. Fransız tarzı dekorasyonda da ön plana çıkan kadife detaylar özellikle salon ve yemek odalarında kendini gösteriyor. Dekor ürünleri satan küçük butiklerde Fransız dekorasyonuna uygun parçalar bulabilirsiniz.

Ahşap zeminler ile sıcak dekorasyon
Ahşap zeminler, beyaz duvarlar ve tavan kirişleri ile zarif bir mutfak dekorasyonu elde edebilirsiniz. Etkileyici bir aydınlatma ve raflar ile dekorasyonu tamamlamayı unutmayın.

İkinci el dekorlara göz atın
Küçük butikler ve pazarlardan alacağınız ikinci el ürünleri dekorasyonun bir parçası haline getirebilirsiniz. Böylece dekorasyon maliyetini de biraz düşürmüş olursunuz. Antika dükkanları da ziyaret etmeyi unutmayın.

Mütevazı mobilyaların zarafeti
Yumuşak mavi tonları ve griler, Fransız dekorasyonunun önemli bir parçası. Gösterişli avizelerin, mütevazı mobilyalar ile birleştiği bu dekorasyon tarzında genellikle parke zeminler tercih ediliyor.

Aydınlatmalara dikkat!
Aydınlatma modellerin ön plana çıktığı Fransız dekorasyonunda, piriç kaplamalar ve altın detaylar ile de sıkça karşılaşılıyor. Güzel bir kontrast yaratmak için karolu duvarları tercih edebilirsiniz.

Klasik çizgiler, rahat mobilyalar
Şömine de Fransız dekorasyonunun önemli bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Oturma odasında klasik çizgileri, rahat mobilyalar ile harmanlayabilirsiniz. Metal detayların kullanıldığı bu dekorasyonda simetrik yerleşim de dikkat çekiyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu
 
Kaynak: Hürriyet