'FSM’de Onarım Zorunlu, Risk Alamayız'



Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışma nedeniyle trafikte yaşanan yoğunluğu değerlendirdi. Dost, köprüdeki çalışmaların 40 gün olarak planlandığını anımsatarak, ilk günlerde çoğu sürücülerin çalışmalardan haberdar olmamasından kaynaklanan bir yoğunluk yaşandığını savundu. Bugün yaşanan yoğunluk nedeniyle karşı şeritten alınan bir şeridin 2'e çıkarıldığını belirten Dost, trafiğin durumuna göre benzer önlemler alacaklarını söyledi.

Dost, şöyle konuştu:

“Köprüden geçerken kulelerin arasındaki çelik plak üzerinden geçiliyor. Bu plaklar köprünün uzamasını karşılıyor. Bunlar köprü yapıldığından beri ilk defa değiştiriliyor. Bu derzleri kaldırdığımız için orada yaklaşık 4 metre açıklığında boşluk oluşuyor. Gündüz kapat, gece tekrar aç; böyle bir şey mümkün değil. Biz zaten yaklaşık iki aydır köprünün altındaki çalışmalarımızı yürütüyorduk. Ancak şu anda köprünün üzerine çıkmamız gerekiyor. Bunun içinde trafiği kapatmak zorundayız."

Köprüdeki genleşme derzlerinin değiştirilmesinin büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Dost, ''Olası bir depremde burası bozuluyor ve trafiğe geçit vermiyor. Bu sefer siz 2. çevre yolunu tamamen kaybediyorsunuz. Göğüslenecek bir risk değil. Olmazsa olmaz bir şey'' diye konuştu.

Köprüdeki çalışmaların 31 Temmuz'da tamamlanmasının planlandığını anımsatan Dost, ''24 saat, 3 vardiya çalışıyoruz. Çalışmaların planlanandan daha önce bitirilmesi söz konusu olabilir. Bunu mümkün olduğu kadar öne çekmeye çalışıyoruz'' dedi. Dost, çalışmalar için en uygun zaman seçildiğini belirterek, "Trafikte okulların kapanması ile beraber, servislerden dolayı düşüş oluyor. Tatilcilerinde gideceği hesaplanarak bu dönem seçildi. Zaten bu zaman trafiğin en rahat olduğunu dönem gibi gözüküyor" diye konuştu.

Vatandaşları toplu taşıma araçları kullanmaları konusunda uyaran Dost, "Alternatif güzergahlar konusunda daha önce bilgilendirme yaptık. Şu anda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün alternatifi Boğaziçi Köprüsü ve arabalı vapur geçişleridir” dedi.