Fuar Tamam, Ya Müze?



41 galerinin katıldığı 5. Ankara Sanat Fuarı sürüyor. Etkinliği düzenleyen ÇAĞSAV'ın başkanı Şefik Kahramankaptan: Ankara'nın da bir Eczacıbaşı'na ihtiyacı var. Başkentin çağdaş sanatlar müzesine kavuşması için çalışıyoruz.

Ankaralı sanatsaverlere bir dokununca bin ah işitiyorsunuz. Herkes bir kıyas yapıyor. Ankara'daki ortak kanı: Sanat alanında Ankara'nın durumu İstanbul'a göre vahim durumda!
5. Sanat Fuarı'nın (ANKART) sürdüğü ve plastik sanatlar alanında yaprakların kıpırdamaya başladığı Ankara'da sanatseverlerin ilk isteği bir çağdaş sanat müzesine kavuşmak. Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) ve Ladin Fuarcılık tarafından düzenlenen ANKART'ın açılışında konuşan Kültür Bakanı Atilla Koç, bir süre doğuda sineması olmayan illerden bahsetse de fuar için bir araya gelenlere bir müze sözü vermeden geçemedi!

Fuarı düzenleyen ÇAĞSAV'ın başkanı Şefik Kahramankaptan ise açılışta yaptığı konuşmada İstanbul Modern örneğine işaret ederek Ankara'nın da bir Eczacıbaşı bulması gerektiğini vurguladı. Ankara'daki sanat ortamının çıtasını yükseltmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Kahramankaptan, "Başkentin bir çağdaş sanatlar müzesine kavuşması için çalışıyoruz. Bu öneriyi biz getirdik. Çalışmalar başladı. İnşaatın yüzde 70'i tamamlanmış durumda. Bitmesi için 6 milyon YTL'ye ihtiyaç var. Sonrasında ise bina içi ihtiyaçlar için 8 milyon gerekiyor. Burası bir başkent, 'Avrupa Birliği'ne adayız' diyebilmek istiyorsak gerçekten, ilk şartımız kültür düzeyini yükseltmek olmalıdır" diyor.

ÇAĞSAV, fuar kapsamında iki onur ödülü veriyor. Bu yılki sanatçı onur ödülü özgün baskı alanının önemli isimlerinden Prof. Dr. Mürşide İçmeli'ye verildi. Sanata verdiği destek nedeniyle kurumsal onur ödülü ise İstanbul Modern projesi ile Eczacıbaşı'na değer görüldü. Ankara, İstanbul, Mersin ve Denizli'den toplam 41 galerinin katıldığı fuarda aralarında Orhan Peker, Adnan Çoker, Ferruh Başağa, Devrim Erbil, Adnan Turani, Neş'e Erdok, Habip Aydoğdu, Ergin İnan gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 142 sanatçının eserleri sergileniyor.

Kahramankaptan'dan Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı fuarın her geçen yıl daha çok ilgi çektiğini ögrendik. Bu yılki katılım diğer yıllara göre hayli yükselmiş.

Ankara Sanat Fuarı tamam! Ya çağdaş sanatlar müzesi? Dileriz kısa sürede ona da kavuşurlar.
5. Ankara Sanat Fuarı (ANKART) 17 Nisan'a kadar Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde. Tel: 0312 419 50 88