FY Mobilya, Folkart ile İşbirliğine Gitti



Sektörün iddialı isimlerinden biri olan FY Mobilya, kendi tasarım ekibinin hazırladığı 2010-2011 koleksiyonunun ilk örneklerini Folkart'ta sergiliyor. Firma sahibi Feridun Yeşilyurt, "Halıdan aydınlatmaya, duvar kağıdından aksesuvara, bahçe mobilyalarından özel örtülere dek her detayda işlevsellik, konfor ve ergonomik ürünlere yer verdik" dedi.

Üretim felsefesi

Geçen zaman içinde tasarım ve üretim felsefesini olgunlaştıran FY tasarım ekibinin Modern & Abiye adını verdiği kendine özgü tarzını yeni koleksiyonda da koruduğunu dile getiren Yeşilyurt, "FY, güzellik anlayışını iki farklı biçimde yorumluyor. İlkinde Akdeniz kadınının dolgun ve feminen hatlarını, diğerinde kuzeyin baskın, sert ve zarif hatlarını kullandık. Bir ev yaşamı için düşünülebilecek her şeyi, maksimum lezzette tasarlayan ve hayata geçiren ekibimiz bu projeyi de diğer projeleri gibi heyecanla ve özenle hazırladı" diye konuştu.

Yeşilyurt, Folkart'ta kullandıkları malzemelerle ilgili şu bilgileri verdi: "Kumaş ve derilerde yumuşak, ipeksi ve dokunulası malzemeler kullandık. Ahşapta ise tamamen doğal renklerdeki ceviz, meşe ve abanozları, parlak ve canlı lakelerle bütünleştirdik. Bunları ipeksi ve kürklü halılarla, murano aydınlatma elemanlarıyla tamamladık."

Ayrıca mekanı, İtalya, Hollanda ve Almanya gibi dünyanın farklı noktalarından gelen seçkin aksuvarlarla zenginleştirdiklerini de vurgulayan Yeşilyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Duvarlar yine aynı ülkelerin Marlburg, Limonta, BN gibi önemli markalarının kağıtlarıyla döşendi. Çok başarılı sonuçlar aldık."

Çalışmalarına projelendirme, tasarım ve üretim şeklinde, otel, villa ve residanslarda devam ettiklerini de ifade eden Yeşilyurt, Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Norveç, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki müşteri portföyünü de her geçen gün artırdıklarını vurguladı.