Galatasaray Tesisleri İçin Yıkım Kararı!



Galatasaray’ın 14 yıldır kullandığı Halkalı Kanarya semtinde 41.000 m2 arazi üzerine kurulu tesislerin “işgal” niteliği taşıdığı gerekçesi ile, Küçükçekmece Belediyesi tarafından kulübe tahliye yazısı gönderildi.

Küçükçekmece Gölü kıyısında doldurulmuş arazi üzerine teknolojinin son gelişmeleriyle donatılmış kürek tesisi, 200 kürekçiye ev sahipliği yapmakta olup, içinde 120 teknelik kayıkhane, sporcu kamp alanı, çeşitli ekipmanlarla donatılmış büyük bir kondisyon merkezi, soyunma odaları, lokal, kafeterya, mutfak, toplantı salonları, idare bölümleri, aydınlatmalı iki halı saha, teknelerin çekilebileceği beton platformlar, piknik, dolaşım alanı, çay bahçesi, futa ve iskele bulunuyor.

25 milyonluk tekne ve malzemeler sokağa mı atılacak?

Hürriyet'in haberine göre, projede su havzası gözüken 20 milyon liralık tesisler, son 8 yıldır kira ödemesi yapılmadığı gerekçesi de tahliyeyi beraberinde getirdi. Küçükçekmece Belediyesi’nin tahliye kararı üzerine Galatasaray Kürek Şubesi yetkilileri, “çok zor durumda kaldık. 25 milyon liralık tekne ve diğer malzemelerimiz sokağa mı atılacak? Olimpiyata aday olduğumuz bir dönemde İstanbul için çok önem taşıyan ve zaman zaman da milli takımımızın kullandığı bu tesislerin yıkımı Kürek sporuna ağır bir darbe olacak. Kimse bize yer göstermiyor. Bu tesisler kısa zaman da nasıl yapılabilecek? Geçtiğimiz sezon tüm branşlarda şampiyon olmuş, kürek sporunun lokomotifliğini yapan bir sporcu ve malzeme potansiyeline sahibiz. Türkiye şampiyonasının yaklaştığı şu günlerde teknelerimizi ve diğer malzemelerimizi nereye taşıyacağız? Bunlar sokakta kalacak malzemeler değil. Bu olay bizim için büyük sürpriz oldu. Türkiye’nin en eski spor branşlarından biri olan küreğin Akdeniz Oyunları ve Olimpiyat sürecinde bu duruma düşürülmesi bu spor için bir yıkım olacak” şeklinde konuştular.