Galea Life ve In One By Legrand ile 'Akıllı Ev'ler

Sarkis Çadırcıoğlu

Legrand'ın yeni akıllı ev sistemleri Galea Life ve In One By Legrand'ın Türkiye lansmanı, Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen gece ile gerçekleştirildi.

'Tasarım ve teknolojinin, evinizi ve yaşamınızı nasıl değiştireceğine tanık olun' teması çerçevesinde düzenlenen gecenin açılış konuşmasını yapan Legrand Türkiye Genel Müdürü Sarkis Çadırcıoğlu, kısa bir 2006 yılı değerlendirmesi yaptı ve Galea Life serisi ile 'akıllı ev' sistemlerini Türkiye'ye sunmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi.

Prof. Jean-Claude Kaufman
Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı iki bölümlük oyunla devam eden gecede, CNRS Araştırma Uzmanı Prof. Jean-Claude Kaufman da, sosyolojik açıdan ev kavramının gelişimini ele aldığı bir sunum yaptı. Gece, Nilüfer'in konseri ile sona erdi.

Legrand 'Galea Life' Anahtar Priz Serisi

Elektrik tesisatı ve yapısal kablolama sistemleri alanında dünya lideri olan Legrand, bu yıl Türkiye pazarına yepyeni bir anahtar priz serisini sunuyor. 'Galea Life' adı verilen seri, farklı renkler ve dokuları tüketicilerle buluşturuyor. Geleneksel tonların, sadelik ve şıklık ile birleştiği 'Galea Life' serisinde yer alan birbirinden farklı klasik, metal, ahşap, Corian ve deri çerçeve grupları, farklı zevklere ve yaşam tarzlarına hitap ediyor. Galea Life'ın geniş ürün yelpazesi içerisinde yer alan zengin fonksiyonlar, renkler ve dokular ile ortaya çıkan yeni tasarımlar her türlü mekan için farklı alternatifler yaratıyor.

In One by Legrand: Tek Dokunuşta Konfor

Legrand, IObL (In One by Legrand) akıllı ev sistemi ile konfor, esneklik, iletişim ve eğlenceyi tek bir dokunuşla hayata geçiriyor. 'Kişiye özel' seçenekler ile sunulan sistem, kullanıcısına hayalindeki her şeyi tek bir tuş ile gerçekleştirme imkanı sunarken, dizaynı, konforu, esnekliği ve kullanım kolaylığını da ön planda tutuyor. IObL fonksiyonları, Legrand'ın yeni anahtar priz serisi olan Galea Life ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Galea Life Serisi



IObL akıllı ev sistemi tek bir tuş ile aydınlatma, perde/panjur kontrolü, ısıtma ve iklimlendirmeyi uzaktan kontrol etme gibi birçok özelliği, ihtiyaçlarınız ve tercihleriniz doğrultusunda kullanımınıza sunuyor. IObL akıllı ev sistemi ile donanmış ve tercihe göre senaryoların oluşturulduğu bir evde, evin tüm ışıklarını isterseniz tek bir tuş ile oturduğunuz yerden, isterseniz dünyanın bir ucundan internet üzerinden kapayıp/açmak, evdeki gaz kaçağı, su baskını veya aniden çıkan bir yangından haberdar olmak veya sabahları müzik eşliğinde açılan perdelerden süzülen ışık ile uyanmak gibi sayısız kolaylık ve konforu yaşayabiliyorsunuz.

In One by Legrand Serisi










IObL akıllı ev sistemi, kullanımı ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda genişletilebilir olmasının yanı sıra kolay kurulumu ile de dikkat çekiyor. IObL akıllı ev sistemi, haberleşmeyi PLC (Power Line Carrier) teknolojisi ile evinizdeki 220 Volt'luk elektrik tesisatı üzerinden sağlıyor. Bu nedenle, herhangi özel bir kablolamaya gerek duyulmuyor. Ayrıca istenilen noktalarda radyo frekanslı ürünlerin de sisteme dahil edilmesi mümkün. Kızılötesi ya da radyo frekansı ile çalışan uzaktan kumandalar ile senaryoların oluşturulması ve aktif hale getirilmesi de Legrand'ın IObL teknolojisiyle hayata geçirilecek.