Galleria da Rezidans Oluyor



Yıllardan sonra Sheraton Oteli yeniden Türkiye'ye getiren denizcilerin oluşturduğu Dati Yatırım Holding (Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat AŞ) iki yıl bekledikten sonra atağa geçiyor. Crown Plaza ve Holiday Inn için Starwood grubu ile 10 yıllık anlaşma imzalayan Dati Yatırım Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria'nın yerine rezidans kurmaya hazırlanıyor.

Galleria'nın biraz uzağında denize doğru 100 bin metrekarelik yeni bir alışveriş merkezi yapacaklarını açıklayan Dati Yatırım Holding'in İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Galleria Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi, tabi ki özel bir yeri var. Ama bazı yerler var ki, zamanla fonksiyonlarını tamamlıyorlar. Galleria da öyle oldu. Onun yerine rezidans yapacağız" dedi. Kalkavan yeni alışveriş merkezinin adını ise 'Dati Mall' olarak planladıklarını açıkladı.

İnşaat başlayacak
Bilindiği gibi yaklaşık iki yıl önce daha çok armatörlerden oluşan bir grup Özelleştirme İdaresi'nden 120 milyon dolara Ataköy Şirketler Grubu'nu satın almışlardı. Metin Kalkavan, Dati olarak bundan sonra yapacaklarını Sabah'a şöyle anlattı:

- Hayata geçireceğimiz projeler ile Ataköy sadece İstanbul için değil, Türkiye için çok önemli bir yer haline gelecek. Bundan sonraki adımımız Mega Yat Marina'mız ile ilgili olacak. Bütün izinler alındı, yakın zamanda inşaat başlayacak.

- Marina inşaatı sürerken bu bölgede 2-3 otel daha kuracağız. Çünkü her birinin 4 bin ziyaretçi taşıdığı 6 yolcu gemisine hizmet verecek bir cruise limanımız olacak. Bu otellerde de Starwood Grubu ile çalışabiliriz.

- Ardından alışveriş merkezimiz kurulacak. Dati Mall, Galleria'nın yerini tutacak. O bittikten sonra Galleria yıkılıp yerine rezidans yapılacak. 37 kata kadar izin olduğu için rezidans ve oteller tabi ki yüksek olacak.

- Tüm bunlar 5 yıl içinde bitmiş olacak. Para ya işletmeden ya da değer artışından kazanılır. Değer artışından zaten kazandık, işletmeden de kazanmaya başladık.

Sheraton 13 yıl sonra Ataköy'e geldi
DATİ Yatırım Holding bünyesinde yer alan Ataköy Otelcilik AŞ'ye ait Holiday Inn ve Crowne Plaza Otelleri, Ataköy Otelcilik ile Starwood Hotels & Resort arasında yapılan anlaşmayla "Sheraton ve Four Points" adıyla yeniden yapılanıyor. Yaklaşık 9 ay sonra Crowne Plaza, Sheraton; Holiday Inn de Four Points olarak hizmet vermeye başlayacak. İşbirliğinin duyurulması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Dati Yatırım Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kalkavan, Türkiye'nin her geçen gün yeni atılımlar ile büyük bir değişim süreci yaşadığını belirtirken, Starwood Otelleri ve Tatil Tesisleri Başkanı ve Bölge Direktörü Erhard Noreisch ise İstanbul'a gelmek için neden 13 yıl beklediklerinin sorulması üzerine, bugüne kadar fırsatları değerlendirdiklerini belirterek, doğru ortak bulmanın önemini vurguladı. Daha önce Taksim Otelcilik'in halen Ceylan Grubu tarafından işletilen binasında faaliyet gösteren Sheraton 1993 yılında mülk sahibi ile otelin yenilenmesi konusunda anlaşamamış ve binayı terk etmişti. Grubun uzun bir süredir İstanbul'da yer aradığı biliniyordu.

İki otel 25 milyon dolara yenilenecek
Konuşmaların ardından Ataköy Otelcilik AŞ ile Starwood Hotels & Resort arasında işbirliğini sağlayan anlaşma taraflarca imzalandı. Yaklaşık 6-9 ay sürmesi beklenen yenileme çalışmaları için, 25 milyon dolarlık yatırım yapılması öngörülüyor.