GAP'taki Tarihi Yapılar Onarılıyor



Fotolar: İsmail Fidan (AA)

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğünce, Adıyaman ve Şanlıurfa'da bulunan birçok tarihi yapı, aslına uygun olarak restore ediliyor. Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumluluk sahalarındaki tüm tarihi yapıları elden geçirmeye çalıştıklarını ifade etti.
    
Tüysüz, Şanlıurfa'da Anadolu'nun en eski camilerinden biri olan Ulu Cami ve Osmanlı dönemi eserlerinden Hüseyin Paşa Cami ile 2 türbenin de bulunduğu 7 yapının yanısıra Adıyaman'da da 2 eserin bir süre önce tadilata alındığını aktardı. Tüysüz, söz konusu eserlerdeki restorasyonun 2011 yılının ortalarına doğru bitirilmesinin planlandığını kaydetti.
    
Müslüm Tüysüz, 2011 yılının ocak ayında da sorumluluk sahalarındaki Şanlıurfa ve Adıyaman'da toplam 8 eserin restitüsyon ve restorasyon ihalesinin daha yapılacağını belirterek, ''Hedefimiz sorumluluk sahamızdaki tüm tarihi eserleri elden geçirip, tadilat gerekenleri aslına uygun olarak restore edip, yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır'' dedi.