Garanti, Mortgage Uzmanı Yetiştiriyor

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, müşteriyle temas eden noktalarda konut kredisi almak isteyenlere yardımcı olacak mortgage uzmanları yetiştirdiklerini söyledi. Özen, konuyla ilgili eğitim için bir üniversiteyle anlaştıklarını açıkladı.

Ergun Özen konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bunun için 28 saat süren bir eğitim programımız var. Bu eğitim programı, mortgage yasasını, finansal mühendislik ve gayrimenkul piyasalarını içeriyor. Garanti'nin mortgage piyasasında yaklaşık 20 ürünü var. Müşteri ihtiyaçlarına cevap veren en doğru mortgage ürününü sunmak çok önemli. Çünkü müşteriyle 10 - 20 yıllık bir ilişkiye giriyorsunuz, sorun olmaması gerekir. Çok doğru bir kredi yapılandırılması içine girmek gerekiyor. Bunun için de uzman kişilere ihtiyacımız var. Mortgage piyasasında yüzde 13 payımız var ve ilk sıralardayız."

Ukrayna'da banka
Ukrayna'da büyüme planlarının olduğunu kaydeden Özen, Doğuş, GE ve Garanti Bankası olarak üçlü hissedar yapısıyla Ukrayna'da bu sene sonunda veya seneye banka almak istediklerini belirtti. Özen, Romanya'daki bankaları Garanti Bank International NV'nin halen 20 şubesi olduğunu, sene sonuna kadar 40, 2 yıl içerisinde de 100 şubeye çıkacaklarını söyledi.

Geçen yıl sektörün yüzde 17 - 20, kendilerinin ise yüzde 35 büyüdüğünü söyleyen Özen, "Banka olarak sektörün neredeyse iki katı büyüdük, fakat yeterli değil. Dolayısıyla çıkabilecek her fırsatı değerlendireceğiz. Otomobil kredilerinde ciddi durgunluk varken biz ilk beş ayda yüzde 8 büyüdük" dedi.