Gayrimenkulde Bekle Gör Dönemi



Siyahkalem Mühendislik’in davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İsviçre Zürih merkezli uluslararası portföy yönetim şirketi Gigant Swiss Consulting CEO’su Özcan Yıldız  ve Portföy Yöneticisi Andreas Schwyn sektöre yönelik değerlendirmeler yaptı.

Siyahkalem Mühendislik tarafından her yıl düzenlenen Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmelerin değerlendirildiği geleneksel finansal bakış toplantısının son konukları Zürih merkezli Gigant Swiss Consulting (GSC) CEO’su Özcan Yıldız ve Portföy Yöneticisi Andreas Schwyn oldular ve Türkiye'ye geldiler.

KÖY Zekeriyaköy Satış Ofisi’nde yapılan finansal bakış toplantısında dünyadaki dolar milyonerlerine yatırım danışmanlığı yapan Gigant’ın yöneticileri dünya ekonomisindeki son gelişmeleri ve beklentileri açıkladı.

KÖY Zekeriyaköy’ün Satış ve Pazarlama Direktörü Ogeday Söğüt toplantıyı açış konuşmasında, hem Türkiye’deki hem dünyadaki konjonktür gereği müşteri alışkanlıkları ve tercihlerinin bu dönemde değiştiğini sözlerinde vurgulayarak, Türkiye’de son 5 yıldır TL bazında en fazla değer kazanan enstrüman gayrimenkuldü ancak 2017’nin son çeyreğinden itibaren gayrimenkulde de bir bekle- gör dönemine girildiğini dile getirdi.

Satış Ofisi ziyaretçi ve potansiyel müşteri ilgisinde herhangi bir azalma olmadığını da sözlerine ekleyen Söğüt, “Tüketici hala en güvenli liman olarak gayrimenkulü görüyor. Ancak bir süre beklemek ve farklı yatırım araçları ile kısa vadeli de olsa parasını değerlendirmek yatırımcıya şu an için daha cazip geliyor.” dedi.

Yatırımcı müşteriler bir süre beklerken oturumcu müşteriler ise piyasalarda ne olursa olsun ihtiyaçlarını karşılamak adına alım yapmaktan kesinlikle vazgeçmiyor; bu dönemde genel olarak bitmiş veya bitmeye yakın konutlar ve nakit iskontolu peşin alımlar tercih ediliyor”dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu