Gaysan Mobilya’dan Pratik Yatak



İsmet inönü (89), Vehbi Koç (95), Salvador Dali (85), Thomas A. Edison (84), Ronald Reagan (93), Winston Churchill (91), John D. Rockefeller (98), Rahmi Koç (84, hayatta) öğle uykusunu yaşam tarzı haline getiren ünlülerden bazıları. NASA'nın 1995 yılında yaptığı bir çalışamaya göre gündüz 26 dakikalık kestirme, çalışanların performansını % 34 ve zihin açıklığını da % 54 artırdığı biliniyor.



Öğle uykusunun iş hayatında insanların verimliliğini arttırdığı yönündeki veriler bazı ülkeleri bu konuda adım yapmaya itiyor. Mesela Çin de öğle uykusu çalışanlar için anayasal hak haline getirilmiş, Japonya da ise öğle uykusu uyuyan kişilere ek ücret veriliyor.

Bu uygulamanın öncülüğünü yapan Google, Nike, British Airways, Continental, AOL ve Apple gibi büyük şirketler de, bu bilgiler doğrultusunda, çalışanlarına çalışma saatleri içinde kestirme molası için izin vererek bunun için özel "Nap-Pod" adında uyku kabinleri sağlıyor.

Türkiye’de ise Gaysan Mobilya, “Multimo Nap” adıyla işadamlarının öğle uykusu ihtiyaçlarını çalışma odasında karşılayacak pratik bir yatak üretti. Multimo Nap, çalışma masasının ön bölümünden açılarak, üzerinde çarşafı-yastığı olan bir yatağa dönüşüyor. Multimo Nap’ın gün içinde kestirmeye ihtiyaç duyan patronlardan yoğun talep görmesi bekleniyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu