Gazbeton Duvar Desen Yarışması Sonuçlandı



AKG Gazbeton'un Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle yürüttüğü “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında düzenlenen yarışmanın ödül töreni 27 Ekim Perşembe günü düzenlendi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bilecik’in Gölpazarı İlçesinde gazbetondan yapılacak hayvan barınağı için duvar desenlerinin belirlendiği yarışmanın birincisi Kırklareli Üniversitesi’nden Veysel Gülmez, yurt dışı seyahati ile ödüllendirildi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu'nda düzenlenen ödül törenine katılan Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, mimarlık öğrencilerini tebrik ederek, kendisinin de hayvan dostu bir belediye başkanı olduğunun altını çizdi.

MSGSÜMSGSÜ Yrd. Doç. Dr. Ümit Arpacıoğlu (Sağda), Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı’ya plaket verirken…

Köysel Dönüşüm

MSGSÜ öğretim üyelerine de teşekkür eden Kazıcı, “Gölpazarı Belediyesi, geçen sene köyümüz Tongurlar’da, bu sene de Gölpazarı ilçe merkezimizde önemli bir dönüşüm yaşıyor. 'Köysel Dönüşüm' dediğimiz bu dönüşüm iki yıldır AKG Gazbeton gibi firmaların sayesinde çevre belediyelere hatta Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar duyuldu, örnek oldu. Bu nedenle MSGSÜ ile projeyi destekleyen kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyoruz” dedi.

Ödül töreninde konuşan AKG Gazbeton İşletmeleri Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç ise genç mimar adaylarının aylar süren çalışmalar sonucunda, ilçedeki evleri pratik ve hafif bir malzeme olan gazbetonla onardıklarını anlattı. Güvenç, 2017 yılında yapılacak hayvan barınağı için şimdiden duvar desenlerinin belirlendiği bir yarışma ile ön hazırlık yapıldığının altını çizdi.

AKGAKG Gazbeton İşletmeleri Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç ve yarışmanın birincisi Veysel Gülmez

Güvenç, “Genç mimar adaylarımız ödülleri hak ettiler, gece-gündüz çalıştılar. Ancak Gölpazarı Belediyesi de alkışlanmayı hak ediyor, verdikleri destek için belediye başkanımıza biz de AKG Ailesi olarak teşekkür ediyoruz. AKG Gazbeton İşletmeleri, duyduğu kurumsal sosyal sorumlulukla bu projeye 2017 yılında da destek vermeye devam edecek. Başkanımızın da katkıları ile ilçenin ve çevresinin yapısal dönüşümünü birlikte gerçekleştirmek istiyoruz,” dedi.

İklim şartlarının değişkenlik gösterdiği bölgede, yalıtımlı binaların farkını yöre halkının da fark edeceğinin altını çizen Güvenç; “Katkıda bulunduğumuz projede ürünlerimizle binaların niteliğinin de değiştiğini görmekten mutluyuz. Gazbeton, yalıtım değeri yüksek ve tüm uygulama aşamalarında hafifliği ve kolay işlenebilmesi son derece pratik bir ürün. Ürünümüzün özellikleriyle de projenin hızla ilerlemesine önemli katkı sağladık. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ni bu projede doğru partner seçmelerinden dolayı tebrik ederim” dedi.

YarışmadaYarışmada birinci olan eser

Yarışma hakkında

Bilecik'in Gölpazarı Belediyesi’nin hayvan sevgisinin çağdaş bir mekan ile yorumlanmasını amaçladığı Köyünü Yaşat Projesi, AKG Gazbeton tarafından desteklenerek yarışmaya dönüştürüldü. Sanat ve mimarlık öğrencilerinin köy yaşamını yeniden ele alarak model oluşturmalarını hedefleyen proje, 2015 yılından bu yana MSGSÜ tarafından yürütülüyor. Projenin en önemli destekçilerinden biri olan AKG Gazbeton, toplumsal gelişime katkı sağlayan kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle hem yöre halkını hem de öğrencileri bir araya getirdiği yarışmada köy yaşamında bir dönüşüme imza atmayı amaçladı. Yarışmaya katılan tüm eserler 4 Kasım’a kadar MSGSÜ Mimar Sinan Holü’nde sergilenecek.