Gazetecilere Ucuz Konut Projesinde Başvurular 30 Hazirana Uzatıldı

İstanbul Spor Yazarları Kooperatifi'nin gazetecileri ucuz fiyata konut sahibi yapma girişimleri ile İstanbul Beylikdüzü'nde başlanan Spor City projesine başvuru süresi 31 Mayıs 2007'den 30 Haziran 2007'ye uzatıldı. Ali Sami Alkış, Naci Arkan, Ahmet Bilici, Orhan Yıldırım ve Halil İbrahim Ekiz’in geliştirdiği projede metrekare fiyatı 930 YTL seviyesinde bulunuyor. Spor City'den yararlanmak isteyenlere öncelik, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyeleri ile gazeteciler, hakemler ve sporculara veriliyor.

Şu anda ilk etapta yer alan üç bloğun kaba inşaatının tamamlandığı, üç bloğun da temelinin atıldığı projede, üyelere en asgari ödeme, en uzun vade ve en kısa zamanda evlere yerleşme fırsatı sağlanıyor. Toplam 800 konutluk projenin ilk etabında dairelerin 2009 yılı mayıs ayında teslim edilmesi planlanıyor. Ancak Ozanlar İnşaat şirketi tarafından inşa edilen Spor City'de kat irtifa tapuları bir yıl sonra teslim edilebilecek. Daire fiyatlarının 65 bin YTL'den başlayarak 124 bin YTL'ye kadar çıktığı projede, ilk yıl konut bedelinin yüzde 10'u kadar ön peşinat ödenmesi halinde, aylık taksitler 700 YTL ile bin 250 YTL aralığında belirleniyor.

Projenin pazarlamasını gerçekleştiren Beyaz Konut firması Genel Müdürü Halit Eser, tapu dağıtımının ardından konut alıcılarına banka kredisi kullandıracaklarını da belirterek, "Zaten alıcılar bir yıl içinde konut kredisi için asgari yüzde 20'sini ödeme şartını da yerine getirmiş oluyorlar" dedi.

İleride diğer etapları da yapılacak
Bir yıl sonra alıcının muhatabının bankalar olacağını aktaran Halit Eser, "Dolayısıyla hem bankalar, hem kooperatif yönetimi inşaatı denetliyor olacaklar" diye konuştu. Müteahhit firmanın 3 milyon dolarlık yatırımla inşaata para almadan başladığını anlatan Halit Eser konutlara ilginin yüksek olması halinde aynı bölgede toplam iki bin konutluk ikinci ve üçüncü etapların da gerçekleştirileceğini açıkladı.

İstanbul Spor Yazarları Derneği üyelerinden Naci Arkan, dernek olarak kooperatif kurmanın yasal imkânsızlığından dolayı bu görevi İstanbul Spor Yazarları Kooperatifi'nin üstlendiğini söyledi. Arkan, kayıtların 26 Nisan 2007 de başladığı projede radye temel, C30 beton, dış cephe mantolaması, temelden çatıya ses ve ısı yalıtımı, 1. sınıf malzeme, çelik kapı, kombi sistem, uydu anten, çift asansör, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, sosyal etkinlikler için spor alanları, otopark gibi imkânların da bulunduğunu açıkladı. Atatürk Havalimanı’na 20 dakika mesafede, E5’e paralel, TEM otobanına bağlantı yollarıyla kolay ulaşım imkânı da sunan Spor City’de blokların, temelden çatıya kadar ses ve ısı yalıtımları da yapılacak.