Gaziantep de 'Forum'la Tanışıyor

Multi Development Türkiye'nin 11. alışveriş merkezi olan Forum Gaziantep, 3 Ekim'de kapılarını açıyor

2004 yılından bu yana Türkiye'de yaptığı 3,4 milyar euro değerindeki yatırım ve Avrupa'nın en büyük kiralanabilir alana sahip AVM'si Forum İstanbul'un da aralarında olduğu 9 farklı şehirdeki 10 Forum Alışveriş Merkezi ile pazarın yüzde 12'sini elinde bulubduran Multi Development Türkiye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk Forum Alışveriş Merkezi’ni Gaziantep'te açmaya hazırlanıyor. 2008'deki ekonomik krizde durma noktasına gelen, ancak süreç içinde yeniden canlandırılan proje için Forum Turkey Fund'dan sağlanan kaynakla 120 milyon euro'luk bir yatırım yapıldı. Tasarımında kentin yerel mimari detaylarından esinlenirken, Gaziantep'e modern bir görünüm de kazandırma iddiasındaki Forum Gaziantep; 44 bin metrekarelik kiralama alanı üzerinde 120 mağazadan oluşan bir marka karması, 11 salonlu sinema kompleksiyle 9 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey (sol başta), Forum Turkey Fund CEO’su Hakan Turunç, Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü ve Koray İnşaat'ın CEO Şamil Çapar

Multi Development Türkiye 2014 sonunda 4,2 milyar euro’luk yatırım değerine ulaşacak

Çırağan’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Multi Development Türkiye CEO’su Hulusi Belgü, hızla gelişen sanayisi ile son derece önemli insan kaynağına ve ekonomik potansiyele sahip Gaziantep'in bu anlamda kendileri için öneminin altını çizdi. 11. alışveriş merkezleri olan Forum Gaziantep’in yanısıra 3’ü inşaat, 2’si geliştirme aşamasında olan 5 yeni projeleri daha olduğunu kaydeden Belgü, "Adana, Diyarbakır, Çanakkale, Çorum ve Elazığ’daki Forum’larla Anadolu’ya yaklaşık 800 milyon Euro daha yatırım yapacağız. 2014 yılı sonunda Türkiye’nin 7 bölgesinde 16 Forum AVM, 961 bin metrekarelik kiralanabilir alan, 2 bin 615 mağaza, 4,2 milyar euro’luk yatırım değerine ulaşmayı hedefliyoruz. Tüm bu rakamlarla sektörün yüzde 15’ini temsil etmiş olacağız" diye konuştu.

Resim Galerisi Burada Görünecek

Türkiye nüfusunun yüzde 70'ini kapsıyoruz

Forum Gaziantep’in yatırımcısı olan Forum Turkey Fund’un CEO’su Hakan Turunç da, portföylerindeki AVM yatırımlarıyla Türkiye nüfusunun yüzde 70'ini kapsar duruma geldiklerini söyledi. Türkiye'nin genç nüfusu, büyüme potansiyeli ve hızla genişleyen orta sınıfıyla dikkat çekici bir pazar olduğunu ifade eden Turunç, yatırımlarını bu farkındalıkla şekillendirdiklerini belirtti. Turunç, "Gerçekleştirdiğimiz projelerle, o şehri bir adım öne çıkarmayı, bulunduğu bölgenin cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Projelerimize, bulundukları ilin renklerini olabildiğince yansıtmaya çalışıyoruz. Amacımız, sosyo - kültürel bir fayda yaratmanın yanısıra ekonomik kalkınmayı da teşvik etmek; bu nedenle sağladığımız istihdamın yanısıra tedarikçilerimizi de olabildiğince bulunduğumuz bölgeden seçerek yerel ekonominin gelişimine destek veriyoruz".

Turunç'tan sonra söz alan projenin yüklenici firması Koray İnşaat'ın CEO'su Şamil Çapar ise her inşaat projesinin bir hayal ile başlayan bir hayat olduğuna dikkat çekti ve Gaziantep'te olma hayallerinin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her inşaat projesinin birçok farklı kalemden oluşan ve şehirden şehire de değişen bir süreç olduğunu vurgulayan Çapar, "Forum Gaziantep'te örnek olacak bir çalışma ortaya koyduğumuza inanıyorum" dedi.  

Fırsatları iyi değerlendiren şehirler bir adım öne çıkıyor  

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de bugün artık sadece ülkelerin değil, şehirlerin de birbirleriyle yarıştığına işaret ederek, fırsatları iyi değerlendirebilen şehirlerin buyarışta bir adım öne çıktığını kaydetti. Göç alan ve göç veren olmak üzere iki türlü şehir olduğunu, Gaziantep'in de göç alanlardan biri olduğunu vurgulayan Güzelbey; buna rağmen huzur ortamının sürdüğü, sanayi ve ticaretin gelişmeye devam ettiğini sözlerine ekledi. 200 ülkeye ihracat yapılan şehirde, sosyal ve kültürel yaşamın da ihmal edilmediğini belirten ve son 15 yılda 2 bin 500 restorasyon ve sokak sağlıklaştırılması projesi yapıldığına dikkat çeken Güzelbey, Türkiye'nin en büyük botanik parkının ve hayvanat bahçesinin de Gaziantep'te olduğunu anımsattı.