Güneri'den Orta Sınıfa Konut



Lüks ev projeleriyle tanınan Güneri İnşaat, Güneşli'de metrekaresi bin dolara satılacak olan 270 konutluk 'Japon işi' İkebana projesini satışa sunuyor.

Özellikle Boğaz'da inşa ettiği lüks konutlarla tanınan 23 yıllık Güneri İnşaat, 2006 yılına orta gelire hitap eden İkebana projesiyle giriyor. Güneşli'de start alan 270 konutluk İkebana projesi, 5 katlı 8 bloktan oluşacak. Japon mimar Tatsuya Yamamoto ve mimar Gökhan Aktan Altuğ tarafından tasarımı yapılan proje, tasarımcısından hareketle Japon mimarisinin özelliklerini taşıyacak. Japon çiçek sanatı anlamına gelen İkebana projesinde başlangıç satışı için metrekare fiyatı bin dolar olacak.

24 ayda teslim edilecek
Daire büyüklükleri 63 ile 285 metrekare arasında değişen İkebana'nın inşaatına Mayıs 2006'da başlanacak. Daireler, 24 ay sonunda teslim edilecek. Projede, konut blokları arsa boyunca kenarlara yerleştirilerek, ortadaki 14 bin metrekarelik boşlukta büyük süs havuzlarının yer aldığı Japon Bahçesi tarzında peyzaj düzenlemesi yapılacak. Site araçları girişte kapalı garaja alınarak orta bahçe tümüyle site sakinlerinin kullanımına ayrılacak. Her daire sahibine iki araçlık yer ayrılacak projede, gerektiğinde açılabilen yarı olimpik havuz, saunalar, masaj odaları, fitness salonu, oyun merkezi, çocuk oyun odası, açık ve kapalı cafeler, site çevresinde koşu ve paten parkuru yer alacak.

Projedeki dairelerin metrekareleri ağırlıklı olarak 140-240 arasında değişecek. 10 adet 1+1 daire, 52 adet 2+1 daire, 180 adet 3+1 daire ve 28 adet 4+1 dairenin bulunacağı projede, 60 metrekarelik 12 adet dükkan ve hipermarket de yer alacak. Sitede ayrıca, 24 saat teknik bakım hizmeti sağlayan bir otomasyon merkezi olacak. 63 bin ile 285 bin dolar karşılığı YTL arasında fiyatlardan satışa sunulacak olan daireleri Güneri İnşaat'ın sağladığı peşin ve vadeli ödeme imkanlarının yanı sıra banka kredisiyle de satın almak mümkün. Güneri İnşaat, alıcılara minimum 2 bin 100 dolar, maksimum 9 bin 500 dolar taksitle 24 ay vadeli kredi olanağı sağlarken, ayrıca bankalar kanalıyla 20 yıla kadar vadelerde kredi kullanılabilecek.

'Ulaşımı kolay yerler tercihimiz'
Güneri İnşaat İcra Kurulu Üyesi Neşe Beyatlı, şehir merkezlerinde ulaşım ve toplu taşıma problemi olmayan arazilerde 200-300 konutluk projeler üreteceklerini söyledi. Beyatlı, "Bu yıl, sosyal imkanları olan, belirli bir hayat tarzını sağlayan site tarzı projeler popüler olacak. Komşuluk ilişkilerinin öne çıkacağı site yaşamı önem kazanacak. Tasarım, tarz ve mimar giderek daha önemli olacak. Bu nedenle, özellikli projeler üreteceğiz" dedi.

İkebana'nın künyesi

Yer: Güneşli
Proje sahibi: Güneri İnşaat
İnşaat alanı: 73 bin 380 m2
Konut büyüklüğü: 63-285 m2
Teslim tarihi: Mayıs 2008