Gaziantep OSB'ye Enerji Santralı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cahit Nakıboğlu, kurulacak enerji santralının yüksek olan enerji maliyetlerinin düşmesini sağlayarak firmaların rekabet gücünü artıracağını bildirdi.

Nakıboğlu, yaptığı açıklamada, enerji yatırımının OSB'de sinerji yaratacağını ve bu sinerjinin yeni iş sahalarının açılmasını sağlayarak şehrin sosyal yapısını canlandıracağını belirtti.

Doğalgazın 2005 yılında Gaziantep'e geleceğini, doğalgaz gelmeden önce sanayicinin altyapı olarak buna hazır olması gerektiğini, bu kapsamda haziran ayında doğal gaz altyapı ihalesi yapacaklarını ifade eden Nakıboğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"OSB'de 650-700 civarında fabrika var. Şu anda bizde enerji tüketimine göre 4 özel santral var. Biz 130 megawat kapasiteli ve ürettiği buharı enerjiye dönüştürebilen bir santral kurmaktan yanayız. Doğalgaz altyapı ihalesini önümüzdeki ay yapacağız. 2005 yılında Gaziantep'e doğalgaz geldiğinde OSB'nin altyapısı buna hazır olacak. Bütün çalışmalarımızı buna yoğunlaştırdık."

Nakıboğlu, kurulacak enerji santralının üretimini ve dağıtımını organize edecek bir şirkete ihtiyaç olduğunu bunun ise yine OSB çatısı altında sanayicilerin ortak olacağı bir şirketle yapılabileceğini ifade etti.

Kurulacak santralda sanayicinin kendi enerjisini kendisinin üreteceğini, şu anda 9 sente mal edilen enerjinin santralla birlikte 5-6 sente mal olacağını vurgulayan Nakıboğlu, şöyle devam etti:

"BOTAŞ ile OSB arasında Gaz alım-satım sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşme ile 2005 yılının mayıs ayından itibaren sanayicilerimiz doğalgaz kullanımına başlayabilecekler. Doğalgaz dağıtım hatları ve bölge istasyonları yapım işine ihale hazırlıkları tamamlandı. 15 Haziran'da ihaleyi yapacağız.