Ulucami Çevresindeki Ramazan Çarşısına Kaldırma Kararı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan nedeniyle Orhangazi Parkı’nda oluşturduğu çarşının, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından kaldırılmasına karar verildi. Ramazan şenlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulucami-Orhan Camii arasında oluşturulan çarşı, bazı çevrelerin tepkisine neden olmuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi Başkanı Lütfi Kırayoğlu ile Çekül Vakfı, söz konusu çarşının, kentin tarihî dokusunu gölgede bıraktığını, bu tip eğlencelerin yerinin burası olmadığını belirterek, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurmuştu. Hafta içinde toplanarak şikayeti değerlendiren kurul, çoğunluğu dinî içerikli kitap olmak üzere çeşitli gıda ürünlerinin satıldığı barakaların kaldırılmasına karar verdi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yetkilileri, “Kurul, oradaki barakaların kaldırılmasının uygun olacağını düşünüyor. O alanın vakur bir havası var. Orada yapılan düzenlemeler o havaya uygun değil. Ağırbaşlı bir ortam ve yapılanlar bu ortama uymuyor.” açıklamasını yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin, kurul kararını hemen uygulamaya koyup koymayacağı merakla bekleniyor.