Gaziosmanpaşa'da Dava Açanlara Yıkım Tebligatı



Bianet'ten Nilay Vardar'ın haberine göre, mahallelinin açtığı dava sonucunda karara karşı yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Ancak dava süreci devam ederken aynı alan bir kez daha Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilmişti.

Mahalleli, hem yeni riskli alan kararına hem de 1/5000 ölçekli nazım imar planına karşı dava açtı. Dava süreci devam ederken mahalleden 12 kişinin evine evin yıkımıyla sonuçlanacak Yapı Tatil Tutanakları geldi.

Amaç mahalleliyi anlaşmaya zorlamak

Gaziosmanpaşa Barınma Meclisi sözcüsü Korkmaz Aslan, bu tutanakların sadece dava açanlara kentsel dönüşüm için belediye ile anlaşmaya varmaları için gönderildiğini söyledi:

“Bu tebligatlar sadece dava açanlara geldi. Amaç herkesi korkutarak belediye ile anlaşma sağlamak. Bu tebligat geldikten sonra belediyeye giden mahalleliye, 1 ay içinde evlerini yıkmaları yoksa 35 bin lira ceza ödeyecekleri söylenmiş. Bir ayın sonunda da belediyenin evi yıkacağı ve yıkım parasını da kendilerinin ödemesi gerektiği söylenmiş. İster istemez büyük bir tedirginlik oluştu insanlarda. Biz bu tebligatlara karşı dava açacağız.”

Avukat Can Atalay da bu tebligatların dava açanlara özellikle gönderilerek mahallelinin kentsel dönüşüme karşı yürüttüğü mücadeleden yıldırma amacı taşıdığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ahmet Gürbüz ise bugün Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile görüştüklerini ve kendilerine yanlış anlaşılan bir uygulama olduğunu ve halkın mağdur edilmeyeceğini söylediğini aktardı.

Gaziosmanpaşa'nın 16 mahallesinden 13'ü kentsel dönüşüm kapsamına alınmış durumda.