Gaziosmanpaşa’ya Çocuk Tiyatrosu Sahnesi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Gaziosmanpaşa Belediye Kompleksi’nde yer alan Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nin Açılış Töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımı ile gerçekleştirilecek.

260 kişilik modern çocuk tiyatrosu

Çocuk tiyatrosu; salon, fuaye, kafeterya, kulis ve soyunma odaları olarak düzenlendi. Üst katında ise tiyatro içerikli kitapların bulunduğu sanat temalı kütüphane ile çeşitli türde etkinliklerin düzenlenebileceği çok amaçlı salon, soyunma odaları ve servis alanları yer alıyor.

Türkiye’deki çocuk tiyatroları içinde bu büyüklükte ilki olan sahne, yaklaşık 220 m² alana sahip olup 260 seyirci kapasiteli. Salonun en önemli özelliği klasik İtalyan tipi sahne yerine, salonun her noktasının sahne olarak kullanabilmesine olanak tanıyan tasarıma sahip olması. Bunun için zeminin tamamı masif parke ile döşenirken, salonun oturma düzeni de sahne düzenine bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu amaçla salonda her biri 65 kişi kapasiteli dört adet motorlu teleskopik seyyar tribün mevcut. Yine istendiği takdirde bu tribünler kapatılarak, hareketli oturma elemanları ile farklı bir oturma düzeni oluşturulabiliyor.

Salonun içinde sağlıklı bir akustik düzen sağlanması için duvarlar akustik yanmaz filokser kumaş ve ahşap elemanlar ile tavan ise metal askı sistemli akustik perfore alçı plaka elemanlar ile kaplandı. Seyirci giriş kısmında bilet gişesi ve vestiyerin yanında, 205 m²’lik fuaye, 58 m² kafeterya ile çocuklar için özel tasarlanan vitrifiye elemanlarıyla donatılmış kız erkek ve engelli WC’leri yer alıyor.

Üst kattaki 150 m² alana sahip masif parke kaplı çok amaçlı salonda; seminer, panel konferans gibi toplantılar yapılabileceği gibi, klasik ve modern dans, halk oyunu, bale, drama eğitimi gibi performansa dayalı etkinliklerin yapılmasına da uygun. Yine aynı katta tiyatro sanatı ile ilgili kitapların ağırlıklı olacağı 176 m² alanda kurulu bir kütüphane var. Kütüphane bünyesinde bir de bilgisayar laboratuarı yer alacak. Kompleksin yenilenme işlemi toplam 1 milyon 782 bin TL’ye mal oldu.

Tarih :  11 Mart 2010, Perşembe
Saat :  14.00
Yer :  Gaziosmanpaşa Belediye Kompleksi