Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Açılıyor



İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde ulaşım en önemli sorunlardan biri. Bu nedenle İstanbullular, işlerine ve evlerine hızlıca varmalarını sağlayan her türlü ulaşım hizmetini dört gözle bekliyor. İşte Gebze-Halkalı Marmaray Hattı da bunlardan biri. 10 Mart’ta ilk seferini yapması planlanan hat, eskiden 185 dakika olan 76 km’lik Gebze- Halkalı arasındaki yolu 115 dakikaya indirecek. Gebze-Halkalı arasında aktarmasız gitme imkanı bulan vatandaşlar, 1 saat 10 dakika zaman kazanacak.

Trafik rahatlayacak
Posta'dan Hülya Çaylak'ın haberine göre; Gebze-Pendik-Ayrılıkçeşme- Sirkeci-Zeytinburnu-Bakırköy- Halkalı güzergahından sefer yapacak hat hizmete açıldıktan sonra, tek yönde saatte 75 bin, günlük toplamda ise normalde 96 bin aracın taşıyacağı 1.2 milyon yolcuyu taşıyacak. Saatte 28 sefer yapması planlanan 43 istasyonlu hattın bazı istasyonlarında, ana hat trenleri ve yüksek hızlı trenler duracak. Tamamlandığında İstanbul’daki metro ve tramvayla entegre olacak hat, şehrin iki yakasında sahil ve E-5 trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Mesafe kısalacak
Toplamda 1.4 milyar Euro’luk (yaklaşık 8.3 milyar lira) maliyete sahip hatla, Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakikaya, Ayrılıkçeşme- Kazlıçeşme arası 13.5 dakikaya, Söğütlüçeşme- Yenikapı arası 12 dakikaya, Bostancı- Bakırköy arası 37 dakikaya inecek. İstanbul’da 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğu, Gebze’den başlayıp Halkalı’ya giden Devlet Demir Yolları’nın banliyö hattının eklenmesiyle 233 kilometreye çıkmış olacak.

Haberin tamamına linkten  ulaşılabilir...