Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü Sel Bastı



Yurdun batı ve kuzey bölgelerinde etkili olan yağışlı hava, hayatı olumsuz etkiliyor. 
 
İstanbul ve Kocaeli'nde görülen kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde taşan Sazlık Deresi can kaybına yol açtı. Sele kapılan bir aracın içindeki Özgür Doğan'ın cesedi Marmara Denizi Gebze Çayırova mevkiinde bulundu. Aynı araçta olduğu sanılan Doğan'ın eşi Esin Doğan'ın cesedine ise ulaşılamadı. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Merkez Yerleşkesi de taşkından nasibini aldı. Göle dönen enstitünün, idari hizmetler binası, derslikler ve laboratuvarlarına yaklaşık yarım metre su doldu.

Enstitü Genel Sekreteri Tevfik Tetik, önceki gece saat 23.00'ten sonra aniden başlayan sağanak sonucu 15 dakika içinde binayı su bastığını söyledi. Tetik, İleri Teknoloji Enstitüsü'nün sele teslim olma nedenini ise şöyle açıkladı: "Yerleşkenin bu hale gelmesinin nedeni D-100 Karayolu'nda biriken suların ve yan tarafta bulunan Sazlık Deresi'nin taşarak suların üniversiteye gelmesidir. Gördüğünüz gibi durum oldukça kötü. Laboratuvarlar, derslikler ve idari birimler sular altında kaldı. Suların çekilmesi ile birlikte hasar tespit çalışmalarına başlayacağız."

İstanbul'da etkili olan sağanak, önceki gece özellikle Anadolu yakasında Tuzla, Pendik, Darıca ve Bayramoğlu'nda hayatı felç etti. D-100 Karayolu Bayramoğlu mevkiindeki altgeçit sel sularına gömüldü. Birçok araç yolda mahsur kalırken, arabalarından inemeyen sürücüler itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kocaeli'nin Gebze ve Çayırova ilçelerinde su basan evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Eskişehir'in Kırka beldesi Erikli köyü bölgesinde şiddetli yağmur ve fırtına sonrasında ortaya çıkan hortum, 2 bin çam ağacına zarar verdi. Saatteki hızı 95 kilometreye ulaşan fırtına, birçoğu 250 yıllık olan ağaçları kökünden sökerken, bazılarını da orta yerinden kırdı.