"Geleceği Çalınan Kent İstanbul"



Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, kent sorunlarının kamucu ve toplumcu bir bakış açısıyla ele alındığı kent söyleşilerine 10 Mayıs 2015 Pazar günü saat 15.00’da Ruhi Su Salonu’nda düzenleyeceği “Geleceği Çalınan Kent İstanbul” başlıklı söyleşi ile devam ediyor.
 
Söyleşide “mega” projelere kurban edilen, özellikle de kuzeyinde yürütülen üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı projesiyle orman dokusu ve ekosistemi tahrip olan İstanbul kentinde bu sürecin nasıl işlediği, uzmanı bilim insanları tarafından ele alınacak.
 
İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi eski yöneticisi ve İstanbul’un geleceğine ışık tutması öngörülen, ancak daha sonra gündeme getirilen bir dizi projeyle adeta yok sayılan 1/100.000 ölçekli çevre düzen planlarının hazırlanmasına öncülük eden şehir plancısı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan ile, yaptığı çalışmalarla kentin kuzeyinde yürütülen projelerin ekosistem üzerinde yarattığı tahribata dikkat çeken İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kenan Ok’un konuşmacı olarak katılacağı söyleşiyi Yrd. Doç. Dr. Murat Akad yönetecek.

Reklam Goruntulenme Bolumu