İhtiyacımızdan fazla yemek pişiriyor,
kalanını atıyoruz. İhtiyacımızdan fazla içecek alıyor, kalanını lavabodan
döküyoruz. Sonuç...
Boşa dökülenlerin başında süt geliyor. Sütü, meyve suları takip
ediyor. Bunların yarattığı çevre kirliliği ise büyük. WRAP adlı İngiliz örgütün
araştırmasına göre, insanlar yiyecek ve içecekleri israf etmeseler 20 milyon ton
karbondioksitin atmosfere yayılması engellenecek.
WRAP'ın bu konuda önerisi ise basit... Alışveriş sırasında büyük
boy yerine küçük boy tercih etmek.
Araştırma sırasında 319 ailenin tüketim alışkanlıkları takip
edildi. Ortaya çıkan sonuç çarpıcıydı. Ailelerin çoğunluğu ihtiyacından fazla
yemek pişiriyor ve kalanını çöpe atıyor.