Geleceğin Girişimcileri YEM'de Buluştu



Hükümetin açıkladığı yeni teşvik sistemine göre en az gelişmiş beşinci ve altıncı bölgeler olarak belirlenen illerdeki üniversitelerde eğitim gören öğrencileri kapsayan KOZA projesine başvurular, Yenibiriş.com üzerinden yapılmıştı. 2009 yılından bu yana 3M, BOSCH, BASF, DUPONT, General Elektrik, Schneider, Vaillant'ın da aralarında bulunduğu 100'den fazla uluslararası şirkette staj yapma imkanı sunan program kapsamında staj yapma şansı bulan öğrenci sayısı 500 oldu.

YASED üye şirketlerinin insan kaynakları yöneticilerinden oluşan uzman ekipler tarafından çeşitli teknikler kullanılarak seçilen öğrencilerin gidiş-geliş yol giderleri, maaşları, konaklama masrafları dahil her türlü ihtiyaçları, YASED ve üye şirketler tarafından karşılanıyor. Proje, seçilecek öğrencilerin 2013 yaz döneminde 1 ay süresince uluslararası firmaların iş yapış sistemlerini İstanbul’daki merkezlerinde öğrenmeleri ve staj dönemi süresince edindikleri deneyimleri ileride gerek bölgeleri gerekse kendi kişisel gelişimleri için kullanabilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

SerpilSerpil TimurayBugün başlayan ve yarın sona erecek olan eğitim programının açılışında kısa bir konuşma yapan YASED Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 5 yıl önce başlayan Koza Projesi kapsamında bugüne kadar 500 mezun verdiklerini anımsatarak, bu yıl söz konusu rakamın 660'a yükselecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Türkiye'nin küresel ekonomide daha rekabetçi olabilmesi ve büyümesini sürüdürülebilir kılması için eğitimin önemine vurgu yapan Timuray, Koza Projesi'nin de Türkiye'nin potansiyelini harekete geçirecek bir adım olarak ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Endeavor Türkiye Başkanı Murat Özyeğin'in konuk konuşmacı olarak yer aldığı program kapsamında bir de 'girişimcilik' paneli yapılacak. Amrop Türkiye Yönetici Ortağı Yeşim Toduk'un moderatörlüğünü yapacağı panelde, YOYO (driveyoyo.com) Genel Müdürü ve kurucu ortağı Berkman Çavuşoğlu ile Vodera kurucu ortağı Ömer Ekinci konuşacak. Program, yarın sona erecek.