Geleceğin Mesleği için İlk Kurs



İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası, Karacan Akademi’yle ilk broker’lık kurslarını düzenliyor. İlk sertifikalı broker’lar Eylül ayında çalışmaya başlayacak.

Türkİye’nİn ilk mortgage broker’lığı kursları start alıyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası ile Karacan Akademi İşbirliği ile başlayan kurslar 8 Temmuz’da başlayacak ve 8 hafta sürecek. Kurslar, Kadıköy ve Bakırköy’de verilecek. Kursiyer olabilmek için en az lise mezunu şartı aranacak ve katılım ücreti 650 YTL olacak. Mortgage broker’lığının Türkiye’de yeni bir alan olduğunu belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, “Eskiden sadece bir ürün vardı. Bunun da adı konut kredisiydi. Mortgage yasasının yürürlüğe girdiği 6 Mart’tan sonra bankaların çıkarttığı ürün çeşidi 20’yi geçti. Hangi ürünün, hangi tüketiciye faydalı olacağını bilmek başlı başına bir meslek. Bugün mortgage sisteminin başarıyla uygulandığı ABD ve İngiltere’de 10 binin üzerinde ürün çeşidi var. Gelecekte Türkiye’de de bu kadar ürün olacak. Dolayısıyla bu alanda uzmanlaşma gerekiyordu. Biz de bu noktadan hareketle kurs düzenledik” dedi.

Ateş, iyi bir mortgage brokerı’nın ayda 5 bin YTL’nin üzerinde kazanacağına inandığını da sözlerine ekledi. Mortgage broker’larının bankalar ile tüketiciler arasında köprü görevini üstleneceğini hatırlatan Ateş, gelecekte bankaların konut kredilerinin neredeyse tamamının broker’lar aracılığı ile kullandıracağını vurguladı.