Gemlik Sahilleri, Bu Yaz Kanalizasyondan Kurtulacak



Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, Cumhuriyet Mahallesi ile Kayıkhane Mahallesi arasındaki yerleşim yerlerinin kanalizasyon giderlerinin büyük ana hatta bağlanarak sahillerin temizleneceğini söyledi.

Başkan Turgut, bu sayede yaz döneminde sahillerin yüzme için hazır hale geleceğini aktardı. Düzenlediği basın toplantısı ile yaptıkları hizmetleri anlatan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, bugüne kadar yerleşim bölgelerinin deniz seviyesi altında kalması nedeniyle kanalizasyon çalışmalarının yapılamadığını, ancak şimdi sahildeki dolgu ile bu imkana kavuşulduğunu ifade etti. Gemlik içme suyu ile ilgili çalışmaların daha önce başlatıldığını, ancak BUSKİ'nin elinde yeterli boru kalmaması sebebiyle çalışmaların durduğunu anlatan Başkan Turgut, BUSKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda işlemlerin yeniden başladığını kaydetti. Turgut, ilk etap olarak Pazar Caddesi'nin her iki yönünde çalışma yapılacağını ifade etti. 15-20 gün sürecek faaliyetler esnasında su kesintilerinin olabileceğini vurgulayan başkan, vatandaşları su kesintilerine karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Başkanın gündemlerinden birisini de Karsak Deresi oluşturdu. Orhangazi ve Orhangazi Sanayii'nin atık sularını denize taşıyan Karsak Deresi, iki kola ayrılarak Gemlik'in içinden geçiyor. Çevreye hem kötü bir görünüm veren hem de hoş olmayan bir koku salan bu derenin üzerini kapatarak yürüme alanı oluşturulacağını belirten Başkan Turgut, Devlet Su İşleri ile yapılan ilk görüşmede 'olur' izninin alındığını ifade etti. Bir soru üzerine Gemlik'te içme suyu sıkıntısının kesinlikle olmadığını vurgulayan Turgut, halka yanlış anlatılan sıkıntıların temelinde BUSKİ'deki müteahhit firmaların sorumlu olduğunu kaydetti.