Genç Mimarlar Konferansı, Tasarım Öyküleri



İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), 5 Mayıs 2015 Salı günü YTONG’un destekleriyle Türkiye ve dünyadan genç mimarların deneyimlerini izleyicilerle paylaşacağı toplu bir konferans düzenliyor.

Almanya’dan Frank Eittorf, İtalya’dan Tomas Ghisellini, Fransa’dan Nicolas Letschert, İngiltere’den Anna Liu ve Çin’den Linshou Wu’nun yanı sıra Türkiye’den Alişan Çırakoğlu ve Ali Hızıroğlu'nun mesleki deneyimlerini paylaşacakları konferansın moderatörlüğünü, XXI Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hülya Ertaş yapacak.

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)’de gerçekleşecek olan konferansa YEM Etkinlik web sitesi üzerinden kayıt yaptırararak ücretsiz katılmak mümkün. Konferans simültane olarak İngilizce, Fransızca ve Çince’den Türkçe’ye çevrilecek.

Program:
18:00 - 18:30  Kayıt
18:30 - 18.35  Açılış Konuşması (Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu, İstanbulSMD Başkanı)
18:35 - 20:00  Genç Mimarlar Konferansı

Reklam Goruntulenme Bolumu

Biyografiler:

Alişan Çırakoğlu
1996'da ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1999'da aynı bölümde "Ölçek ve izdüşüm: Mimari anlatım ve tasarım sürecinde uzlaşımlar ve yeni teknolojiler üzerine bir çalışma" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1996'dan 1999'a kadar İstanbul ve Ankara'da çeşitli bürolarda çalıştı. 2000 yılından beri çalışmalarını İstanbul'da kurduğu Çırakoğlu Mimarlık’ta sürdürmektedir.

Frank Eittorf 
2006’ta Nantes ve Bochum’daki mimarlık okullarından mezun olan Eittorf, Düsseldorf’ta yüksek lisansını tamamladı ve Jean Nouvel, MVRDV ve Rem Koolhaas’ın yanında çalıştı. Bochum ve Leibniz Üniversite’sinde mimarlık eğitimcisi olarak da görev alan Frank Eittorf, AW Architektur & Stadtplanung ve ASTOC Architects ofislerinde mimar olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında kendi ofisini kurdu.

Tomas Ghisellini
2002 yılında mezun olan Ghisellini, 2004 yılından beri Ferrara Üniversitesi Mimarlık Bölümünde öğretim görevlisi olarak şehircilik, peyzaj mimarlığı mimari tasarım teorisi üzerine dersler vermekte. 2009 yılında TGA adı altında kendi ofisini kuran Ghisellini pek çok mimari yarışma kazandı ve bu yapıların inşaasını kontrol etti. Renzo Piano Vakfı tarafından da ödüllendirilen TGA, çalışmaları ile ayrıca Dedala Minosse uluslararası ödülünü kazandı ve MoMA’daki Cut’n’Paste Mimarlık sergisine katıldı.

Ali Hızıroğlu
Ali Hızıroğlu 2003’ten itibaren Era’daki çalışmalarına başladı. Tu¨rkiye, Romanya, Fransa, Çin gibi u¨lkelerde farklı projelerin şantiyelerinde ve 20’e yakın büyük ölçekli alışveriş, ofis, endüstriyel ve kentsel içerikli projenin konsept tasarım geliştirme ve uygulama aşamalarında görev aldı. Yarışmalara katıldı, Shenyang’da inşaatı tamamlanan Starmall Shenyang Plaza projesi ile WAF’ta finale kalan projeler arasına girdi. Halen Era’nın İstanbul ve Pekin ofislerinde mimari, kentsel tasarım ve tasarımın farklı konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Nicolas Letschert
2000 yılında mezun olan Letschert, Paris’te sağlık yapıları, tarihi anıtlar, peyzaj ve şehircilik alanlarında çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda çeşitli devlet kurumları ile çalışan Letschert, Batı Afrika’da Fildişi Sahilleri’nde ulusal ölçekte projelerde yer aldı ve kırsal tropik bölgelerdeki yapıların tasarımlarında uzmanlaştı.

Anna Liu
Anna Liu, 15 senedir profesyonel bir mimar olarak Çin, Japonya, ABD ve İngiltere’de mimarlık, sanat ve peyzaj mimarlığı üzerinde çalışmalar yapmakta. Daha önce Hong Kong’daki ve Londra’daki Arup Asscoiates ofislerinde yeni Hong Kong terminali ve Manchester Stadyumu projelerinde çalışan Liu, 2002’de Mike Tonkin ile birlikte Tonkin-Liu ofisini kurdu. İki ortak AA Mimarlık Okulunda dört yıl boyunca doğada ve insan doğasındaki şemaları çalıştıktan sonra benzer çalışmaları şu an Westminister Üniversitesi’nde ilerletiyorlar. Projelerinde doğayla ilişkisi kuvvetli olan  Anna Liu’nun ortağı olduğu mimarlık ofisi, kimi zaman ilerici konstrüksiyon teknikleri için  bio-mimic taktiklerini, kimi zaman da doğadaki güçleri sembolik katmanda kullanmayı tercih etmekte.

Linshou Wu
2001’de Güney Çin Üniversitesi’nden mezun olan Wu, 2007’de Grenoble Şehircilik Enstitüsü’nden ve 2009’da Paris La Villette Mimarlık Okulu’ndan yüksek lisans dereceleri aldı. 2006 yılından sonra Fransa’da çeşitli mimarlık ofislerinde çalışan Wu, 2008-2010 yılları arasında Odile Decq’le birlikte çalıştı ve 2010 yılında Shenzen’de WAU Design adı altında kendi ofisini kurdu.