Genç Sanayiciler Türkiye'ye Jakuziyi Tanıttılar.

2000 Yılında Türkiye ekonomisine can veren sektör olan inşaat sektörüne hizmet vermek amacı ile İstanbul Şişli’de kurulan IQ markası adı altında akrilik banyo küvetleri ve jakuzi üretimi yapan AYDINLAR Küvet San. ve Tic.Ltd.Şti.4 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük yol kat etti.

Bünyesinde oluşturduğu üretim ve pazarlama şirketleriyle AYDINLAR Group, müşterilerine verdiği hizmet ve kalite sıralamasında Türkiye’deki ilk 5 firma arasındadır. 2003 yılında katıldıkları Ukrayna – Kiev fuarında Türkiye’yi temsil eden tek küvet firması oldular. Kemerburgaz’daki 5.000m2 arazi üzerinde kurdukları fabrika ile sektöre daha kapsamlı bir hizmet vermeyi amaçlıyorlar.
Üretiminin neredeyse tamamını ihracata ve toplu işlere ayıran AYDINLAR Group yönetim kurulu başkanı Serkan AYDINLAR bayiler için bakın ne diyor?

“ Sektör gittikçe büyüyor ve bu büyüme ile orantılı olarak ta üretici sayıları da çoğalmaktadır. Tabi bunlara üretici dersek.
Fason üretim yaptırarak ve Çin vb. kalitesi düşük ülkelerden ucuz küvet alarak üretici sıfatıyla piyasaya giren firmalar, sayıları sabit olan bayilere girmektedirler. Hemen hemen her gün bir bayiye uğrayan pazarlamacı sayısı ortalama 10 kişiden aşağıya düşmez. Bayilerde fırsattan yararlanarak fiyat kırmaya çalışır. Bayilere uğrayan pazarlamacılar hem satış yapmak hem de piyasaya girmek için bayilere akıl almaz tavizler vermektedirler. Bu da bayilik piyasasını bozmaktadır.

Bizce bu haksız rekabetten başka bir şey olamaz.
Biz AYDINLAR Group olarak bu haksız rekabetten zarar etmektense bayilere pazarlama yapmayı bırakıp, hedefimizi değiştirerek ihracata ve toplu işlere yöneldik.
Tüketicilere direkt olarak ulaşmak ve perakende satış yapmak için de kendi mağazalar zincirlerimizi kurmayı planlıyoruz. Kısa bir süre sonra Mecidiyeköy’de açacağımız showroom ile ilk adımı atacağız ” dedi.
IQ markası adı altında ürettiği ürünler için bünyesinde oluşturduğu AR-GE bölümüyle her geçen gün kaliteyi ve estetiği banyonuzdaki şıklık haline getiren AYDINLAR Group, satış sonrası verdiği desteği ve kalitesi ile IQ küvetlerinin aranır bir marka haline gelmesini sağladı.
AYDINLAR Group yönetim kurulu başkan vekili Serdar AYDINLAR bize “akıllı küvet” projesinden söz etti. “Biz AYDINLAR Group olarak her gün gelişen inşaat sektörünü üretip geliştirdiğimiz ürünlerle daha iyi takip ediyoruz. 2004 yılının başlarında başladığımız “akıllı küvet” projemizi yıl sonuna kadar tamamlayarak Dünyada bir ilke daha imza atarak hem jakuziyi Türkiye’ye tanıtacağız hem de Türkiye’yi Dünyaya tanıtacağız. Projemiz bu sektörde bir çığır açacak ve kendi imkanlarımız doğrultusunda yıl sonuna kadar bu projeyi bitirmeyi düşünüyoruz. Genç olmamız bize hep yenilikçi olmamızı sağlıyor. Şu anda 26 yaşındayım ve geliştirdiğimiz bir jet sistemiyle, hortumlar kelepçelerle birleştirilmiş olup silikon ve diğer pvc yapıştırıcılar gibi toksit madde içeren ve temizlenemeyen yapıştırıcılar kullanılmadan tamamen kolay sökülüp takılabilen kelepçeler yardımı ile hortumlar jetlere monte edilmiştir. Böylece su kaçağını en az seviyeye indirerek bir takım problemleri ortadan kaldırmış olduk. Yine bir yenilik yaparak tüm küvet modellerimizin yerden yüksekliklerini 50cm’e düşürerek yaşlı, engelli vb. küvete girmeye zorlanan kişiler için küvete daha rahat girmeleri sağlandı.
Geliştirdiğimiz bu sistemler ile Avrupa pazarlarında kendi markamız adı altında malzeme sattık “ dedi.