Genç’in Sponsorluğundaki MOSDER Ödülleri Sahiplerini Buldu



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından altı yıldır düzenlenen Tasarım Yarışması’nın bu yıl ki Ödül Töreni, 2 Kasım’da Yapı Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirildi.

Her yıl genç tasarımcıların mobilya sektöründe iş ve staj olanakları yakalamasını sağlayan ve yeni tasarım ofislerinin kurulmasına ön ayak olan yarışmada, 51’i ‘Engelliler için ev mobilyası tasarımı’ kategorisinde olmak üzere 352 proje yarıştı.

Ödül töreni sırasında bir konuşma yapan Kayalar Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kayalar, yarışmayı, hem mobilya hem de ona bağlayan sektörler adına çok önemsediklerini vurgulayarak “Gelir düzeyi ve eğitim seviyesi arttıkça tüketiciler daha seçici oluyorlar, tasarımı önemsiyorlar. Markalaşma artık büyük önem taşıyor ve marka değeri yaratmada tasarım daha fazla öne çıkıyor" dedi.

Sektörün öncelikli ve en önemli sorununun tasarım ve Ar-Ge olduğunu hatırlatan Tolga Kayalar şöyle devam etti: “Önemli bir tüketim ürünü olan mobilyada tasarımın artık fonksiyonellik, rahatlık ve kendini ifade eder tavır göstermesi olmazsa olmazdır. Bu açıdan pazardaki tatmin edilmemiş beklentiyi keşfedip müşteri için değer yaratmak gerekmektedir. Mobilya sektöründe tasarım büyük önem taşımaktadır. Bu konuda yapılan her yapıcı çalışma, içine düşülen kısır döngüyü kırmada birer adım olarak desteklenmelidir. Aksi takdirde yurtdışındaki ürünlerin taklidini iyi üreten ancak kendi içinde tasarım yapamayan bir sektörümüz olur. Zor olan yaratıcı çalışmaları ortaya koymak ve bunları desteklemektir”.

Ünlü sunucu ve oyuncu Ebru Akel’in sunuculuğunu yaptığı gecede, başta sanayici, profesyonel tasarımcı, akademisyen, iç mimarlık, endüstriyel tasarım ve mobilya dekorasyon bölümlerinden öğrenciler olmak üzere mobilya ve ev dekorasyonuyla ilgili tüm kesimler buluştu.