Gençlerden ‘Yeni Öneriler - Yeni Önermeler’



Borusan Sanat Galerisi’nde, bu yıl 12.’si gerçekleştirilen ‘Yeni Öneriler - Yeni Önermeler’ sergisi, genç sanatçıların dünyasını yansıtan yapıtlarla, geleceğin sanatına dair önemli ipuçları veriyor.

Borusan Sanat Galerisi’nin sanat ortamına çıkmaya hazırlanan genç sanatçıları keşfetme, destekleme ve tanıtma amacıyla 1998 yılından bu yana düzenlediği sergi, farklı temaları ve ifade biçimlerini bir araya getirmesiyle güncel sanat ortamının çeşitli dinamiklerini bünyesinde topluyor.

Serginin önemli bir özelliği de Türkiye sanat ortamında tartışılan konulara ilişkin bir tür eleştiri zemini oluşturması: Geçen yıllarda Yasemin Özcan Kaya’nın Beraber ve Solo Şarkılar (2002) başlıklı video yerleştirmesiyle irdelenen “küratörlük meselesi”, bu yılki Yeni Öneriler-Yeni Önermelerde Mersin Üniversitesi’nden genç sanatçı Volkan Aslan’ın ‘Güncel Sanatçı Andı’ projesiyle ironik bir biçimde yeniden sorgulanıyor.










17 Haziran - 21 Ağustos 2004 tarihleri arasında, bu yıl XII.’si düzenlenen ‘Yeni Öneriler-Yeni Önermeler’ sergisinde 11 genç sanatçı yer alıyor.

Sergide ‘iş’leri bulunan sanatçılar, Özlem Sulak (Marmara Üniversitesi), Seda Özen (Dokuz Eylül Üniversitesi), Barış Tanyıldızı (Dokuz Eylül Üniversitesi), Eda Liman (Marmara Üniversitesi), Elif Sezen (Dokuz Eylül Üniversitesi), Nurcan Gündoğan (Yıldız Teknik Üniversitesi), Erman Özbaşaran (Marmara Üniversitesi), Burcu Arısoy (Marmara Üniversitesi), İmre Soytürk (Marmara Üniversitesi), Volkan Aslan (Mersin Üniversitesi) ve Deniz Gül (Sabancı Üniversitesi).

Borusan’da düzenlenen sergide, resim, heykel, yerleştirme, video yerleştirme gibi farklı ifade araçlarıyla birey olmak ve toplum, varoluşsallık ve arayışlar, yalnızlıklar ve kaçışlar gibi kişisel noktalardan hareket eden yapıtlar yer alıyor.



‘YENİ ÖNERİLER - YENİ ÖNERMELER XII’
[17 Haziran - 21 Ağustos 2004]

BORUSAN SANAT GALERİSİ
Adres
İstiklal Caddesi No: 421
80060 Beyoğlu - İstanbul