Gençlerin Işığı İstanbul'u Aydınlatıyor



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Tarihi Çeşmeler Aydınlatma Tasarım Yarışması'nda, gençlerin tasarım yetenekleri ile İstanbul’un tarihi çeşmeleri buluşacak.

Gençlerin Işığı İstanbul’u Aydınlatıyor” başlıklı proje yarışması, aydınlatma tasarımı konusunda üniversite öğrencilerini teşvik etmeyi, onların desteğiyle İstanbul’un tarihi bölgelerinde yer alan çeşmeleri aydınlatarak, bu değerleri gözler önüne sermeyi amaçlıyor.

İstanbul’da yer alan üniversitelerin elektrik mühendisliği, mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı bölümleri 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmada, katılımcılara teknik imkânlar sağlanacak ve yarışma dâhilinde aydınlatma eğitimi verilecek.

Yarışmanın değerlendirme kriterleri,
- Tasarım konsepti,
- Tanımlanan Philips ürünleri kullanılarak enerji tasarruflu çözümler sunulması,
- Tasarımı anlatan bir özet hazırlanması,
- Tasarımın teknik açıklaması,
- Tasarımın yenilikçiliği,
- Aydınlatma ürünlerinin kullanımındaki yenilikçilik,ü
olarak sıralanıyor.



Yarışma Takvimi:
Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2008, 18:00
Eğitimler: Nisan 2008
Son Teslim Tarihi: 30 Mayıs 2008, 18:00
Ödül Töreni: Haziran 2008

Onursal jüri başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yapacağı yarışmadaki diğer jüri üyeleri; Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürü Muhammet Garip, Tarihi ve Çevre Koruma Müdürü Cem Eriş, İstanbul Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Türk Philips Aydınlatma Yürütme Kurulu Başkanı, Aydınlatma Milli Komitesi Başkanı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden akademisyenler.



Yarışmanın birincisi Hollanda ve Fransa’da yer alan Eindhoven ve Lyon kentlerinde Philips Aydınlatma Uygulama Merkezleri’ne gezi hakkı kazanacak. Birinci seçilen proje, PLD Türkiye dergisinde projeler bölümünde yayınlanacak; kazanan ilk 5 proje sahibine ise 1 senelik PLD Türkiye Dergisi aboneliği verilecek. Başarılı olan yarışmacılar aynı zamanda Philips LCD TV, Philips DVD, Mp3 Player sahibi olacaklar. Yarışma katılımcıları ise, Philips tarafından verilecek aydınlatma tasarımı eğitimine katılmaya hak kazanacak.

Yarışmada yer alacak olan çeşmeler; III. Ahmet Çeşmesi (Sultan Ahmet Meydanı), Saliha Sultan Çeşmesi (Azapkapı), Ahmet Ağa Çeşmesi (Üsküdar), Nusretiye Sebili Çeşmesi (Tophane), Hamidiye Çeşmesi (Yıldız), Alman Çeşmesi (Sultan Ahmet), I.Mahmut Çeşmesi (Tophane), III. Ahmet Çeşmesi (Üsküdar), Bezmi Alem Valide Sultan Çeşmesi (Maçka).

Daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve kayıt yaptırmak için tıklayınız.