Gençlik Parkı Aydınlatma Gezisi



PLD Türkiye, 2009 yılında yenileme projesi tamamlanan Gençlik Parkı’na, projede yer alan İspanyol aydınlatma tasarımcısı Duilio Passariello’nun eşliğinde gezi düzenliyor. Duilio Passariello, proje mimarı Öner Tokcan ile beraber katılımcılara tasarımın teknik detayları ve süreç ile ilgili bilgi verecek.

PLD’nin 2010 yılındaki ilk etkinlik olan gezi, büyüklük ve kullanılan teknolojiler bakımından önemi bir proje olan Gençlik Parkı’nın aydınlatma tasarımına daha yakından bakma fırsatı sunacak. Ayrıca etkinliğin aydınlatma tasarımcısı-mimar işbirliği için de önemli bir örnek oluşturacağı gelen bilgiler arasında.

Çeviri yapılmayacak olan geziye katılmak için lütfen kayıt yaptırınız.

Duilio Passariello hakkında

İspanyol aydınlatma tasarımcısı Duilio Passarelio, 1956 yılında doğdu. Venezuella’da önce bilim sonrasında sanat eğitimi alan tasarımcı, New York, Venezuella, Paris ve Atina’da çalışmalarını yürüttükten sonra Madrid’e yerleşti ve 2004 yılında şu anki ofisi olan Light Plus’ı kurdu. Milan şehri Master planı, Dublin, Cork ve Belfast’ta yürüttüğü bazı köprü projeleri, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları için gerçekleştirdiği projeleri yanında ürün tasarımlarına da imza attı. Ankara’da gerçekleşen Gençlik Parkı tasarımcının önemli projelerinden biri olarak gösteriliyor.

Öner Tokcan hakkında
Öner Tokcan 1941 yılında Ordu’da doğdu. DGSA‘dan 1966 yılında Y.Mimar olarak mezun oldu.1985 yılında Gelişim Mimarlık A.Ş.’ni kurdu. Çok sayıda yarışmaya katıldı, dereceler almış, çeşitli yarışmalarda jüri üyeliklerinde bulundu. Aktif olarak mimarlık ve peyzaj projeleri ile aynı zamanda mesleki kontrollük hizmetlerini sürdürüyor.