Gençsanat'ın 148. Sayısı Çıktı





Türkiye’de Sanat dergisiyle birleşerek yeni bir konsept oluşturan Gençsanat’ın Mart 2007 tarihli 148. sayısı tüm Yay- Sat bayilerinde. Gençsanat yine resimden heykele, performanstan enstalasyona, her türlü sanat etkinliğine dair haber, eleştiri ve yorumları ile okuyucu karşısına çıkıyor. Bahar aylarında Türkiye’de sanat gündemi ısınırken derginiz Gençsanat en taze haberlerle gündeme ışık tutmaya devam ediyor.

Mart 2007 Konuları:
Gençhaber Yurtiçi/Yurtdışı
Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyanın diğer sanat merkezlerinde devam etmekte olan sergiler, fuarlar, yarışmalar... Sanat dünyasından en sıcak haberler…

Şiddetin Estetiği: Pat Andréa ile sanat, hayat ve ürkütücü kadınlar üzerine

Doğan Paksoy, Hollandalı ressam Pat Andréa ile okurlarımız için çok yönlü ve derin bir röportaj yaptı. Andréa’nın modern sanat ve Türkiye’deki sanat ortamı üzerine çarpıcı açıklamalarını mutlaka okuyun.

Jonathan Jones, Yaşasın Avignonlu Genç Kızlar
Picasso’nun Avignonlu Genç Kızlar’ının 100. yaşını kutluyoruz.

Cem Altınel, Figür Resminde Çağdaş Arayışlar
Yeni tekniklerin ve ifade araçlarının ağırlığını hissettirdiği günümüzde figüratif resmin durumu nedir? Figür resminde çağdaş arayışlar günümüzün “Güncel Sanatlar”ı karşısında tutunabilecekler mi?

Kubilay Akman, Pop-Art Türkiye’de neden yok?

Birçok yönden Amerikan kültürünün etkisi altında olan Türkiye’de Amerika’nın temsil ettiği Pop-Art neden gelişemedi? Akman, eleştirel bir perspektifle bu sorunun yanıtını arıyor.

Eda Sezgin, Sanat ve Protesto
Çağdaş Sanatlar alanında gerçekleşen, yapıtlara yönelik, protesto niteliğindeki yıkıcı eylemler Vandalizm midir, yoksa sanatın yeni anlatım yollarından biri olarak mı kabul edilmelidir? Sarsıcı örnekler ve yeni bir tartışma için bir çıkış noktası…

Ahmet Çakmak, Damien Hirst’ün ‘Çürüyen Sanat’ı
Hirst’ün ‘ölü’ sanatına getirdiği ‘canlı’ yorum sanat dünyasındaki bozulmaya bir gönderme mi? Enstalasyonları ile çağdaş sanat piyasasında büyük rakamların konusu olan sanatçının yapıtları mercek altında…

Müstecabi-zade aali, Eleştiriyorum/Klonlanmamış sahtesi olmayan sanatçı üzerine II

Yazarımız Müstecabi-zade aali, Türk sanat piyasasının ana caddelerinde biraz şairane, biraz melankolik ve fazlasıyla eleştirel bir üslupla gezinmeye devam ediyor. Sanat ortamımıza dair ironik eleştiri ve yorumları mutlaka okuyun…

Gençtakvim
Mart ayında da, gezeceğiniz sergilere karar verirken gözünüz yine bizde olsun. Gençtakvim: İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’daki sergiler için kılavuzunuz...