Genel Müdür Bile Emlakçı Oldu



Çok değil, 2 sene öncesine kadar emlakçı olmak işsiz kalınırsa uygulanacak B planı iken, bugün eğitimli kitlelerin gözde mesleği haline geldi. 2005 yılında sayıları 50 bini aşan emlakçıların hedefi, daha iyi hizmetle müşteri kapmak.

2005 yılında patlama yaşayan gayrimenkul sektörü, bir dönemin işsiz kalınması durumunda uygulanacak B planı olan emlakçılığı 'gözde meslek' haline getirdi. Çok değil, 2-3 sene öncesine kadar, mahalledeki kiralık ya da satılık evleri bakkal, manav ya da apartman kapıcısının camlara astığı ilanlardan takip ederdik. Oysa, 2005 yılı bankacılar, mühendisler, hatta genel müdürler gibi eğitimli kitlelerin işlerinden istifa edip emlakçı olmaya karar verdiği yıl oldu. Artık, emlakçılar en iyi hizmeti verip, her ihtiyaca A'dan Z'ye cevap vererek müşteri kapma yarışındalar. Bugün sayıları 50 bini aşan emlakçıların pekçoğu hâlâ 'köşebaşı emlakçısı' diye tabir edilen kategoriye girse de verilen hizmetin kalitesi rekabetle birlikte artıyor.

Başvurular katlandı
TURYAP, Eskidji, REMAX, Century 21, Reha Medin, Realty World gibi markalı emlakçılara yapılan franchise başvuruları da 2005 yılında ciddi oranda arttı. Özellikle Beylikdüzü, Ataşehir, Bahçeşehir, Kemerburgaz gibi yeni konut projelerinin start aldığı ya da Nişantaşı, Ortaköy, Beyoğlu gibi her daim gözde semtlerde hem ofis sayıları hem de ofiste çalışan kişi sayıları katlandı. Özellikle emlakçılık sektörünü düzenleyen tasarının yasalaşmasıyla birlikte, küçük büyük bütün emlakçıların kendine çeki düzen vermesi ve hizmet kalitesinde artış yaşanması bekleniyor.