Geri Dönüşümde Kutu Dönemi



Atıkların kaynağından geri toplanması için başlatılan yeni uygulama ilk olarak Bostanlı’da gerçekleştirilecek. Apartmanlara, işyerlerine ve sitelere farklı ebatlarda konteynerle dağıtılıp, vatandaşlardan uygulamaya destek istenecek.

Çevre Müdürlüğü koordinasyonuyla, özel bir firmaya yaptırılan toplama hizmetinin daha çok ilgi görmesi hedefleniyor. Apartman girişlerinde veya sitelerin belirlenen bir bölgesine konulacak konteynerlerde gıda dışı atıklar toplanacak. Ekonomik değeri olan atıkların mutlaka geri dönüşümünün sağlanması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Gelişmiş ülkelerde atıkların önemli bir kısmının geriş dönüşümü sağlanmaktadır. Karşıyaka Belediyesi olarak İzmir’de ilk pilot uygulamayı başlatan belediyelerden biriyiz. Uygulamayı daha da genişletmek istiyoruz. Şimdilik pilot bölgelerimizde gerçekleştirdiğimiz, atıkların ayrı toplanmasını daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Uygulamanın başarısı için vatandaşlarımızın desteği çok önemli. Ekonomik değeri olan atıkların geri kazanımı ülkemiz için önemli. Hepimizin gönüllü katılması gerekir“ dedi.

Uygulamada ilk olarak Bostanlı bölgesinde 1500 adet apartman, 500 adet işyeri ve 50 adet de site tipi konteyner dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu uygulamanın olumlu olması durumunda diğer mahallelere de aynı şekilde konteyner dağıtılacak.