Gesbey Rüzgar Kuleleri A.Ş Seri Üretime Başladı



İspanyol Gestamp Renewables şirketinin iştiraklerinden Gestamp Wind Steel ve Faik Çelik Holding tarafından hayata geçirilen Gesbey Rüzgar Kuleleri A.Ş, seri üretime başladı.

Faik Çelik Holding üst yöneticisi (CEO) Baran Çelik, yazılı açıklamasında, 100 metre yüksekliğinde, 2.5 megavatlık ilk kule üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Çelik, 2.75 megavat gücünde 85 metre uzunluğunda bir kule siparişi daha aldıklarını belirterek, ''İlk üretimi yurt içine yaptık. Böylece ithal ikame yoluna giderek ithalatı azaltmayı hedefliyoruz. Ama asıl pazarlarımız Karadeniz'e kıyısı olan komşu ülkeler ve Ege'ye kıyısı olan Yunanistan'' dedi.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulu Gesbey Rüzgar Kuleleri A.Ş'de üretilecek kuleler, Türkiye pazarının dışında Yunanistan, Bulgaristan ve Ukrayna gibi Marmara, Ege ve Karadeniz'e sınırı olan ülkelere ihraç edilecek.

Yılda 45 bin ton ham maddenin işleneceği, 300 kule/yıl üretim kapasitesine sahip tesisin, yıllık ciro hedefinin 80 milyon avro olduğu bildirildi.