Kadıköy'de Kültür Durağı



Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan, aynı anda 3 bin kişiye kültür, sanat ve spor hizmeti verebilecek olan Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) önceki akşam CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Açılış nedeniyle ünlü piyanist Fazıl Say da bir konser verdi.

Kadıköy Haldun Taner Sokak'ta eski Budak Sineması'nın yerine yapılan CKM'nin açılışında konuşan Baykal, Kadıköy Belediyesi'nin 2 yıl içinde bitirdiği CKM'nin, yerel yönetim tarafından yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Baykal, ''Çünkü Kadıköy Türkiye'de sanat, kültür ve çağdaş yaşam biçiminin en güçlü olduğu yerdir. Kadıköylüler, sizler iyi ki varsınız. Sizlerin sahip çıktığı değerler, inanıyorum ki Türkiye'nin geleceğine de damgasını vuracaktır'' dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Kadıköy'de her mahalleye bir kültür merkezi yapacaklarını belirterek ''Kadıköy, İstanbul'un ve özellikle Anadolu yakasında, Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, kültürün, sanatın, sporun açılan bir gülüdür. O gülün belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum'' dedi.

Doğa Rutkay'ın sunduğu gecede Baykal, CKM'nin açılışını İstanbul Valisi Muammer Güler , Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, sanatçılar Müjdat Gezen ve Gülriz Sururi ile birlikte sembolik olarak butona basıp sahne perdesini açarak yaptı. Açılışa katılanlar daha sonra, Kadıköy Belediyesi Filarmoni Orkestrası ile sahneye çıkan dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say 'ı dinledi.

Temeli 19 bin metrekarelik alana 5 Aralık 2003'te atılan Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) tiyatro, opera ve müzikal oyunların sergilenebileceği 660 kişilik dev konser salonu, 1148 koltuklu 8 sinema salonu, biri 126, diğeri 122 kişilik iki konferans salonu, büyük sergi salonları, kütüphane, kitap satış dükkânları ve en son teknoloji ile hizmet veren spor sağlık merkezi bulunuyor.