Gezi Parkı'nda Yıkım Başladı!



Çevik kuvvet ekipleri sabah saat 05:00 sıralarında TOMA aracıyla Taksim Gezi Parkı 'na girerek 3 gündür burada eylem yapan göstericilere müdahale etti. Slogan atarak direnen göstericilere polis biber gazı sıktı. Polisler eylemcilerin çadırlarını alandan toplayarak uzaklaştırdı. Radikal Gazetesi’nin haberine göre bazı çadırlar yandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan çadırları söndürdü. Atılan biber gazlarından çevredeki vatandaşlar ve basın mensupları da etkilendi. Polisin eylemcileri dağıtmasının ardından iş makineleriyle parkta çalışma başlatıldı. İş makinesinin önüne yatan bir eylemci güçlükle kaldırıldı. Polislerin güvenlik çemberine aldığı alanda 3 adet iş makinesi çalışmalara devam ediyor.

Eylemcilerden Erdem Demir yaşananları şöyle anlattı: Polis müdahalesi sabah saatlerinde, 4:30 gibi başladı. Polis geliyor diye bağırdılar. Biz de çadırlardan çıktık. Ayakkabımızı dahi giydirmediler. 5 adet kameraları vardı. Çok güçlü ışıklarla bizi çektiler. Her şey film gibi başladı. Yere çömelmiş oturuyorduk, oturan insanlara gaz sıkarak oturma eylemini kırdılar.Bir başka eylemci ise polisin önce bir grubu böldüğünü ardından saldırdığını, grup üyelerine düşmanca davrandığını söyledi.

Gerginlik sürüyor

Eylemciler tekrar Gezi Parkı'nın etrafından toplanmaya başladı. Çevik Kuvvet ekipleri ise parkın etrafın güvenlik önlemleri aldı. Slogan atan eylemcilerle polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.

“Belediye yıkıyor ama yıkım kararı yok”

Eyleme destek veren BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Gezi Parkı'nda ki hafriyat alanına girerek iş makinalarının önüne geçti. Önder’in “Kimse o kararı veren gelsin milletin vekiline göstersin. Belediye yıkıyor ama yıkım kararı yok” açıklamasının ardından iş makinaları çalışmalarını durdurdu. Polis yetkilileri Önder'i ikna etmeye çalışıyor.