Gezi Temsilcileri: 'Referandum Sorulmadı!'



Gezi Parkı ile ilgili olarak, referanduma gidilebileceği yönündeki hükümet kanadından gelen açıklamanın hatırlatılması üzerine Akpınar, "Bu konu bize sorulmadı. Hükümetin konuşulan çözümleriyle ilgili herhangi bir yetkimiz olmadığını söyledik" diye konuştu.

"Gezi Parkı, Park olarak kalmalı, şiddet durdurulmalı"

DHA'nın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la biraraya gelen heyette bulunan İpek Akpınar, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı’nın olduğu haliyle kalması ve şiddetin durdurulması yönündeki talepleri ilettiklerini belirten Akpınar şöyle konuştu: "İki hafta süren Taksim Gezi Parkı direnişi üzerine görüşlerimiz alınmak üzere Başbakanlık basın danışmanı tarafından dün akşam davet edildik. Pek çoğumuz bugün burada kapıda tanıştık. Diyaloğa inanan kişiler olarak bir iletişim kanalı açıldığını düşünüyoruz. Bizler, kimsenin sözcüsü, kimsenin temsilcisi değiliz. Bireyler olarak, sorumlu vatandaşlar olarak buradayız. Farklı meslek gruplarından, farklı sosyal ve kültürel eksenlerden görüşmelerimiz Taksim Gezi Parkı’ndaki deneyimlerimizi aktardık. Bugüne dek sunulan taleplerin bilincindeyiz. Gezi Parkı’nın park olarak kalmasını, şiddetin durdurulmasını vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin tamamen sona erdirildiği bir ortamda, katılım sürecinin devam etmesini ümit ediyoruz. Gezi Parkı’nın bu bağlamda bir örnek teşkil etmesini umut ediyoruz. Bizim vatandaş sorumluluğumuzun şu an sona erdiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede yetkilileri ve sorumluları sağduyuya davet ettik."

"Referandum konusu bize sorulmadı"

Gezi Parkı ile ilgili olarak, referanduma gidilebileceği yönündeki hükümet kanadından gelen açıklamanın hatırlatılması üzerine İpek Akpınar, "Bu konu bize sorulmadı. Hükümetin konuşulan çözümleriyle ilgili herhangi bir yetkimiz olmadığını söyledik" diye konuştu.