"Gezi’deki Her İnşaat Yasadışıdır"



Eyüp Muhcu, 1. İdare Mahkemesinin verdiği kararla Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’ndaki tüm projelerin iptal edildiğini hatırlatarak, Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın hükmünün olmadığını söyledi. Ayrıca 6. İdare Mahkemesinin davayla ilgili inceleme ve karar sürecinin devam ettiğini de dile getiren Muhcu, “Yargı kararları somut olarak ortadadır. Bu kararlarla  mevcut ya da yeni yapılacak tüm inşaat faaliyetleri yasadışı hale gelmiştir” diye konuştu.

"Başbakan verdiği sözü tutsun"

Evrensel'in haberine göre, Gezi Parkı sürecindeki temel sorunun Başbakan’ın yargı kararlarına uyulacağı yönündeki açıklamalarına rağmen, verilen yürütmeyi durdurma kararlarına ısrarla itiraz ettiğine vurgu yapan Muhcu şöyle devam etti: “Asıl kaygı verici olan budur. Başbakan 14 Haziran’da kamuoyuna yaptığı açıklamada bir iptal kararı çıkması halinde herhangi bir inşaat işlemi yapmayacaklarını söyledi. Projenin onayı yönünde yargı kararı çıkması halinde de referandum sözü vermişti. Başbakanın yürütmeyi durdurma kararlarına itiraz girişimleri açıklamalarıyla çelişmektedir. Ortada başbakanın verdiği sözler ve 1. İdare Mahkemesinin iptal kararı var. Kamuoyu Başbakandan bu iptal kararlarına uymasını ve itirazlarda ısrar etmemesini beklemektedir.”

Hükümetin yargı kararlarına uymaması halinde de halkın demokratik tepkilerini dile getireceğinin altını çizen Muhcu, “Yağma ve rant kararları niteliğindeki sürecin durdurulması için somut adımlar atacaktır. İnsanlar  geçmişte olduğu gibi yine dayanışma içerisinde olacaklardır” dedi.