GF Hakan Plastik, 11 Mart Tesisat Günü’nü Kutluyor



GF Hakan Plastik adına açıklamada bulunan Teknik Hizmetler ve Eğitim Müdürü Yasemin Arslan, sıhhi tesisat sistemlerinin halk sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirterek Dünya Tesisat Konseyi’nin de bu konuya dikkat çekmeye çalıştığını kaydetti.

Yasemin Arslan; “GF Hakan Plastik Teknik Hizmetler departmanı, projelerde plastik boru tesisatı ile ilgili gelebilecek sorulara cevap verebilmek, ihtiyaçlara göre sistem çözümleri sunabilmek ve projelerde doğru ürünlerin kullanımına katkı sağlamak amacıyla kuruldu. Yine projelere satış öncesinde olduğu gibi satış sonrasında da hizmet vermek ana görevlerimizden biri. Bizim üst yapı ürün grubu adı altında hizmet verdiğimiz tesisat sistemleri, temiz ve sağlıklı suya erişim ve kullanımına yönelik ürünlerdir. Temiz suya ulaşım halk sağlığı açısından son derece önemlidir. Dünya Tesisat Konseyi verilerine göre dünya genelinde 10 kişiden 3’ünün temiz suya erişimi yok. Yine her 10 kişiden 6’sının güvenli bir atık su yönetimi bulunmuyor. Doğru yönetilemeyen veya sahip olunamayan sıhhi tesisat sistemleri, sağlık ve hijyen açısından elverişsiz koşullar nedeniyle yılda 361 bin çocuk ishal gibi pis su kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitiriyor. Doğru kullanılamayan ve kirlenen su kaynakları nedeniyle tüm dünyada temiz su kaynakları tükenme yolunda hızla ilerliyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Biz de Dünya Tesisat Konseyi gibi sıhhi tesisat sistemlerinin önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl 11 Mart Tesisat Günü’ne ve bu vesileyle tüm tesisatçılarımızın gününe dikkat çekmeye çalışıyoruz. Yıl boyunca hem kendi eğitimlerimizde, hem ilgili dernekler, kurum/kurumlar ve sektör gönüllüleri aracılığıyla tesisatçılarla bir araya gelerek bilgilerini tazeliyor, yeni bilgiler veriyor ve karşılaştıkları sorunlara çözümler üretiyoruz. GF Hakan Plastik olarak sağlıklı, kalite ürünler geliştirip üreterek suyun sağlıklı ve güvenli bir şekilde taşınmasına hizmet ediyoruz. Tesisat ustaları da doğru ürünlerle projelendirilmiş tesisat sistemlerinin uygulamalarını yaparak suyun sağlıklı, güvenli ve tasarruflu bir şekilde kullanımına katkı sağlıyorlar. Bir sistemin parçaları olarak hepimiz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirerek hem kendimizi, hem çevremizi hem de dünyanın kısıtlı kaynaklarını koruyabiliriz” dedi.