"Archiprix 2005 Anadolu'da"nın İlk Durağı Erciyes Üniversitesi





2005'in 'En İyi Mimarlık Bitirme Projeleri' 20 Şubat - 10 Mart tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi'nde. Mimarlık alanında eğitim veren tüm üniversitelerden en iyi diploma projelerini seçmek üzere düzenlenen 'ARCHIPRIX-Türkiye 2005' Yarışması'nda ödül alan projelerin sergilendiği "Archiprix 2005 Anadolu'da" etkinliği kapsamında düzenlenen serginin açılışı, 20 şubat pazartesi günü yapıldı.

Açılışa, Prof. Dr. Ferhan Yürekli, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mehmet Özhaseki ve genel sekreter yardımcısı mimar Kemalettin Tekinsoy, E. Ü. rektör yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Uzmay ve Prof. Dr. Asuman Gölgeli, Kocasinan, Talas ve Melikgazi ilçeleri belediye başkanları, ÇİMSA Kayseri fabrika müdürü Mehmet Şahin ve yardımcıları, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi Başkanı Hakan Mahirsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, serbest mimarlar, yerel basın temsilcileri, mimarlık öğrencileri ve öğretim üyeleri katıldılar.

Anadolu'daki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin de yarışmaya ilgisini artırmak ve kazanan projeleri yakından görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen sergi, 20 Mart - 07 Nisan tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi'nde ve 17 Nisan - 05 Mayıs tarihleri arasında da Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde olacak.


ARCHIPRIX-Türkiye grubu yönetiminde, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı'nca düzenlenen ve ana sponsorluğunu Çimsa A.Ş'nin üstlendiği "ARCHIPRIX-Türkiye Bitirme Projesi" yarışmasının dokuzuncusu, geçtiğimiz Aralık ayında sonuçlandırılmıştı.






Archiprix hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız: www.archiprix-tr.com

Ana sponsor: www.cimsa.com.tr