Giresun Üniversitesi Kampüsünü TOKİ Yapacak



Foto: AA

Üniversitelerin kampüs sorununu çözmek için harekete geçen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Giresun Üniversitesi için kampüs inşa edecek. İçerisinde fakülte ve yüksekokul binaları, lojman, kütüphane, spor tesisi yer alacak kampüs alanı için TOKİ ile Giresun Üniversitesi arasında protokol imzalandı.

Eğitim alt yapısının güçlendirilmesi için bugüne kadar 20 bin derslikli 757 okul, 83 pansiyon, 37 kütüphane inşa eden TOKİ, ayrıca yüksek öğrenim yurtlarının kalitesini ve kapasitesini artırmak için ilk etapta 17 ilde 18 üniversite yurdu yapıyor.

Şimdi de yeni kurulan ve kuruluş tarihleri daha eskiye dayanan üniversitelerden gelen talepler üzerine üniversitelerin bina eksikliklerinin giderilmesi için kolları sıvayan TOKİ, kampüs, lojman, araştırma merkezi, spor ve sosyal tesisler, kafeterya ile diğer hizmet birimlerinin yapımını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Diyarbakır-Dicle, Tunceli, Adıyaman, Erzincan, Nevşehir, Ağrı-İbrahim Çeçen, Kırıkkale ve Şırnak üniversitelerine eğitim binası, kütüphane, laboratuvar, lojman, spor tesisi, hizmet binası, hastane ve kafeterya gibi birimler TOKİ tarafından inşa ediliyor.

2006 yılında kurulan Giresun Üniversitesi de, eğitim öğretimin daha iyi ve modern şartlarda verilmesi için TOKİ'ye kampüs yaptıracak. Kampüs alanı için TOKİ ile görüşmelerin tamamlanmasının ardından ilk adım atıldı. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Yılmaz Can kampüs yapımı için hazırlanan protokolü imzaladı.

Protokole göre Giresun Üniversitesi kampüsü, toplam 206 bin metrekare alan üzerine 2 etap halinde inşa edilecek. Birinci etap kapsamında Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Enstitüler ve Araştırma Merkezi ile Kapalı Spor Salonu yapılacak.

İkinci etapta ise Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi Morfoloji binası, Meslek Yüksek Okulu, Merkez Kütüphane, Çarşı ve Sosyal Yaşam Merkezi, açık spor tesisleri, lojmanlar, kampüs altyapısı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.