Global Conference on Global Warming 2008" (GCGW-08)



"Global Conference on Global Warming 2008" (GCGW-08) alanında dünyaca ünlü bilim adamlarını biraraya getiriyor. İstanbul Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilecek olan konferans beş gün sürecek.

Sadece fen bilimleri ve mühendislik alanında değil eğitim, ekonomi, bilgi teknolojileri gibi diğer alanlarda da küresel ısınma ve iklim değişikliğini tartışmak amacını taşıyan etkinlikte atmosfer değişimlerinden global ekonomiye, ormancılıktan gıda ve tarıma, küresel ekonomiden nükleer enerjiye, sürdürülebilir gelişimden kent ve bölge planlamasına, enerji politikaları ve stratejilerinden yenilenebilir kaynaklara adar pek çok konu tartışacak.

Konferansın sonunda kendilerini küresel ısınmayla mücadeleye ve küresel enerji, çevre ve sürdürülebilirlikle ilgili sorunları çözmeye adamış kişilere “Global Achiever Awards” ve konferansa ayrıcalıklı katkı sağladıkları düşünülen yetenekli konuşmacılara da “En İyi Sunum” ödülleri verilecek. Etkinlikte ayrıca, tematik konuşmalar ve özel oturumlar düzenlenecek.

Organizasyona Ontario Teknoloji Enstitüsü’nden İbrahim Dinçer'in başkanlık ederken, organizasyon komitesinin diğer üyelerini Anadolu Üniversitesi’nden T. Hikmet Karakoç, Ege Üniversitesi’nden Arif Hepbaşlı ve Mustafa Tolga Balta, Carleton Üniversitesi’nden Can Özgür Çolpan, Niğde Üniversitesi’nden Aydın Kılıç, Evora Üniversitesi’nden Antonio F. Miguel ve Antonio Heitor Reis, Ontario Teknoloji Enstitüsü’nden Bale Reddy ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ahmet Duran Şahin oluşturuyor.

Dr. Gustav R. Grob, Dr. Haruo Imai, Dr. Rajendra K. Pachauri, Dr. Takimatsu Sawa ve Dr. T. Nejat Veziroğlu’nun tematik konuşmacı olarak yer alacağı konferansta belirlenen oturum başlıkları ve oturuma başkanlık edecek isimler ise şöyle:

· Prof. Zekai Şen – Su kaynaklarının tükenmesi ve iklim değişikliğinin su kaynakları üzerine etkisi

· Dr. Birol İ. Kılkış – Küresel ısınmayla mücadelede kojenerasyon etkili olabilir mi?

· Dr. Christopher Koroneos - Yenilenebilir enerji kaynakları ve karbon azaltılması ile bunların küresel ısınmaya etkileri

· Dr. Haruo Imai – Proje tabanlı mekanizmalar ve post-Kyoto

· Dr. Mehmet Arık – Daha iyi bir çevre için sürdürülebilir termal yönetim

Firmalar konferansa Platin, Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere 4 farklı açılda ve ödül kategorilerinde sponsor olabilecekleri gibi, kendileri de özel seminerler / atölyeler düzenleyebilecekler.