Global ve Pera GYO'dan Van'a 16 Milyon YTL'lik Yatırım

Global-Pera GYO Ortak Girişim Grubu, Van'ın merkezinde bulunan 16 bin 611 metre karelik arsaya 16 milyon 50 bin 246 YTL ile en iyi teklifi verdiğini bildirdi. Global Yatırım Holding'den dün yapılan açıklamada, holding ve iştiraklerinden Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) oluşturduğu Ortak Girişim Grubu'nun, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk yatırımını yapmaya hazırlandığı kaydedildi.

Global-Pera GYO Ortak Girişim Grubunun, Van Belediyesi tarafından ihaleye çıkartılan, Van'ın merkezinde bulunan 16 bin 611 metre karelik arsaya 16 milyon 50 bin 246 YTL ile en iyi teklifi verdiği kaydedildi. Açıklamada, Global Yatırım Holding ve Pera GYO'nun, yakın zamanda Türkiye'nin yeni çekim merkezi olacağı düşünülen illerde yatırımlarını arttırmayı planladığı belirtildi.

Bu arada, Global Yatırım Holding, dolaylı iştiraklerinden Metangaz Şehir Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından düzenlenen Aydın, Nazilli, Atca, Yenipazar, Umurlu, Söke ve Kuşadası dağıtım bölgesinden oluşan 30 yıl süreli Aydın Doğalgaz Dağıtım İhalesinde en düşük teklifi verdiğini açıkladı.