Gökçeada'da Depremin Bilançosu Açıklandı



DHA'nın haberine göre, Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın, Gökçeada açıklarında Ege Denizi'nde geçen cumartesi günü saat 12.25'te meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin hemen ardından başlattığı çalışmalar sonunda bir rapor hazırlandı. Kaymakamlıklar, ilçelerinde meydana gelen yaralanma ve hasarların tespitini yaparak İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine bildirdi. Buna göre deprem nedeniyle il genelinde 321 kişinin yaralandığı, 309'unun tedavileri tamamlanarak taburcu edildiği, 10 hastanın hastanelerde tedavilerinin devam ettiği, 2 hastanın da başka şehirlerdeki hastanelere sevk edildiği bildirildi.

Gökçeada'da 198 bina hasarlı

İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezine bildirilen hasarlarla ilgili ön hasar tespit ekipleri tarafından gerçekleştirilen ön hasar tespitine göre il genelinde 133'ü ağır 299 binada hasar meydana geldiği belirlendi. İl merkezinde ağır hasarlı bina bulunmazken, 50 binada küçük hasarlar olduğu tespit edildi. İl merkezindeki 8 okulda da küçük çapta hasar oluştu. Ağır hasarlı binaların çoğunun ise depremin merkez üssüne yakın olan Gökçeada'da olması dikkat çekti. Hazırlanan rapora göre Gökçeada'da 108 binada ağır, 90 binada ise az hasar belirlendi. Bu arada çok sayıda cami minaresinde ise hasar tespit edildi.

Ön hasar tespiti için Çanakkale ve ilçeleri Gökçeada, Eceabat, Lapseki, Biga, Gelibolu'da 29 inşaat mühendisi, 5 mimar, 11 inşaat teknikeri, 13 araçtan oluşan 20 ekibin görev yaptığı öğrenildi.