Gökçek için 225 Milyon Dolarlık Rant İddiası



MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 225 milyon dolarlık arsa vurgununa imza attığını öne sürdü. Dün TBMM’den aldığı  gazetecileri otobüsle Gaziosmanpaşa’daki boş bir arsaya götüren Vural, burada şu açıklamayı yaptı:

“Gaziosmanpaşa Köroğlu Caddesi Mesa Blokları diye anılan bölgede, MESA firmasına ait 44 bin 176 metrekarelik, 10 adet imar parseli bulunmaktaydı. Bu parselin büyük kısmı ağaçlandırılacak alan olarak belirlenmişti. Bir kısmı da Kamu Hizmet Alanına tahsis edilmişti. İnşaat hakkı bin 774 metrekare iken Ankara Büyükşehir Belediyesi burada bir imar planı onayladı. 21 Kasım 2006 tarihinde yapılan onaydan sonra MESA bu araziyi 29 Aralık 2006 ve 22 Ocak 2007 tarihlerinde tapu kayıtlarında bağış adı altında Döndü Karakurt ve Emine Öztürk’e devretti. 14 Şubat 2008 tarihinde, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Kentsel Gelişim Proje Alanı’nın sınırını değiştirerek ağaçlandıracak alanların hepsini bu alana dahil etti. Hemen arkasından, 16 Nisan 2008 tarihinde, 1089 sayılı Belediye Meclisi kararı ile imar planı değişikliği yapılarak arsanın bir kısmı ticaret bir kısmı da konut alanına çevirildi. Böylece inşaat hakkı sadece bin 774 metrekare iken yapılan değişiklikle 36 bin metrekareye çıktı ve 225 milyon dolarlık rant sağlanmış oldu. ”

Vural, arsanın bağışlandığı Karakurt’un çaycı, Öztürk’ün ise sekreter olduğuna dair bilgi alındığını ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nda bu şahıslara ait herhangi bir kayda rastlanmadığını belirtti. Vural, Karakurt’un adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde de isminin yer almadığını ifade ederek, “Bu 225 milyon dolar kimin cebine gitti? Neden iki kişiye arsa bağışlandı?” dedi.