Gökçek Kırmızı Kart Görecek



Partisinin 20 milletvekiliyle birlikte gazetecilerin karşısına çıkan MHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Yavaş, Ankara’nın 2100 yılını planlayacak bir ekip kurmak istediğini açıkladı.

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Uygun bir ekiple, lider yöneticilik yaparak kentin geleceğini planlamak istiyoruz. Kentin 2020, 2050 ve 2100’ünü planlayacak bir ekip kurmak istiyoruz" dedi. Yavaş, 20 MHP milletvekiliyle birlikte düzenlediği toplantıda, Ankara’ya yönelik projelerini anlattı. Yavaş, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın "Son 50 yıldır Ankara’ya vizyonu olan bir belediye başkanı gelmedi" sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

"Gerçekten bir vizyon eksikliği söz konusudur. Uygun bir ekiple lider yöneticilik yaparak kentin geleceğini planlamak istiyoruz. Kentin 2020, 2050 ve 2100’ünü planlayacak bir ekip kurmak istiyoruz. Bilim adamlarıyla ünüversitelerle meslek odalarıyla işbirliği yaparak bunu gerçekleştirmek istiyoruz."

Yavaş, suyun hala pahalı olduğunu savundu. Yavaş, "Belediyenin yaptığı bir çok şey sudan fahiş fiyatlar alınarak ASKİ’nin parasıyla yapılmıştır. ASKİ’nin kaynaklarından özel bir aile şirketi konumunda olan bir firmaya müthiş imkanlar sağlanmıştır. Gençlerbirliği, Ankaragücü, Hacettepe gibi üç kurum kendi hayatını zor devam ettirmekteyken, Ankaraspor’a müthiş bağışlar yapılmaktadır" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yavaş, Beypazarı çöplüğüyle ilgili basında yer alan haberlere ilişkin soruya "Haberlerden bir hafta öncesine kadar bizi çok başarılı bulan bir Gökçek’in yerine, bir hafta sonra ASKİ’nin kamyonlarıyla gazete dağıtan bir Gökçek geldi. Haberi kimin yaptırdığını biliyorum. Kimseye kırgın değilim fakat Ankara bu kirli siyasetten kurtulmak durumundadır. Rakiplerine çelme takan yarışmacıların, kırmızı kart göreceği kesindir. 29 Mart’ta da Gökçek kırmızı kartı görecektir. Allah onu ıslah etsin" cevabını verdi.